Suljagić o 10.000 islamskih radikala na granici s Hrvatskom

Suljagić o 10.000 islamskih radikala na granici s Hrvatskom Izvor: N1

Predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza Emir Suljagić kazao je danas za N1 da nemam nikakve sumnje da je Milorad Dodik ''glavni ruski igrač na Balkanu'' i da izjave Kolinde Grabar Kitarović imaju jasan cilj.

Komentarišući dešavanja u domaćem političkom ringu, Suljagić je kazao da se sada jasno vide namjere Rusije da se otvoreno umiješa u bh. probleme.

''Prije svega, nema nikakve sumnje u to da je Milorad Dodik glavni ruski igrač na Balkanu. Njemu više ne treba posredništvo Beograda da bi razgovarao s Moskvom, on ima direktnu vezu s Moskovom, tamo je bio više nego što to mogu šefovi ozbiljnih evropskih država. S druge strane, nesumnjivo je da Dragan Čović i HDZ ovdje rade na destabilizaciji BiH iz svojih razloga, oni ne žele da BiH napreduje. HDZ želi da se BiH podijeli, HDZ to vrlo eksplicitno traži u izmjenama Izbornog zakona. Kolinda Grabar Kitarović će za dvije sedmice biti u Moskvi'', ispričao je Suljagić za N1.

Govorio je, potom, o događaju iz vremena dok je kao zamjenik ministra odbrane radio na knjiženju vojnih lokacija.

''Ima jedna stvar koja je vrlo indikativna, prije dvije godine u vrijeme dok sam bio zamjenik ministra odbrane. Knjižili smo vojne lokacije. Tada je u Ministarstvo odbrane došao ruski ambasador Petar Ivancov i otvoreno na sastanku s ministricom Marinom Pendeš, s Borisom Jerinićem i sa mnom, rekao da Rusija ne vidi nikakvu perspektivu za bh. članstvo u NATO-u. Tada to niko nije shvatio ozbiljno. Sada kada Rusija otvoreno prijeti da će se otvoreno umiješati, to postaje vidljivo'', dodao je on.

emir suljagić Izvor: N1

Prema njegovom mišljenju, hrvatski ciljevi u BiH su jasni i nisu se mnogo mijenjali posljednjih nekoliko decenija. Samo su, kako je kazao, ti ciljevi malo redefinisani.

''Hrvatska ima ciljeve koji se nisu promijenili koji se nisu primijenili od vremena Vlatka Mačeka i Banovine Hrvatske. Ti ciljevi su malo redefinisani i nije nikakva tajna da su Tuđman i Šušak maštali o podjeli BiH. Nemojte zanemariti činjenicu da Hrvatska ovdje vodi jedan ozbiljan obavještajni rat čiji je cilj da se građanska većina u ovoj zemlji getoizira'', rekao je Suljagić i zaključio:

''Nemojte zaboraviti da je negdje u ova doba prošle godine kada je Dodik raspisao nelegalni referendum, da se pojavio audio snimak Zorana Milanovića da u slučaju sukoba u BiH, Hrvatska neće dopustiti da Hrvati ostanu živjeti ovdje s muslimanima. Ne znam koliko tačno moraš biti slijep da ne vidiš ovo što se sada događa. Izjave predsjednice Hrvatske da je BiH utočište 10.000 islamskih radikala nisu samo glupe i zlonamjerne, te izjave se daju s vrlo jasnim ciljem, a to je da se pokaže da se s muslimanima ne može živjeti'', poentirao je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 18

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Jasno

Svaka čast Suljagiću. Amerika je duboko na Balkanu i mnogo šire.

1 2

Nana

Gospodine Suljagiću ništa vi niste rekli što nezna i neuk čovjek. Dosta je samo gledati i sve je jasno kao dan. Vi političari ste izdali i prodali sve za svoje fotelje i benifite koje imate. I ne znam za kojeg bih rekla da u svom mandatu nije ovu jadnu zemlju u narod pomalo gurao ka dnu radi ličnih interesa. Pa čak i oni koji su podgrijavali moju nadu za bolje sutra loše su koalirali.

9 3

cokoladica

Hrvati su rasturili ex Jugoslaviju, oni i Slovenci su nadrazili Albance protiv Srba, a kasnije i Aliju Izetbegovica su zacarali sa raznim obecanjima dok im je koristio.Za ocekivati je da isto urade i sa Bosnom. Oni su uvek cekali pogodni politicki trenutak: oni nisu kao Srbi koji rade impulsivno. Oni su katolici, oni rade sistematski, planski, polako, dok ne serviraju slucaj. U svemu sto rade imaju podrsku Zapada. Oni su deo EU koja je katolicka tvorevina, ista EU im je dopustila Oluju, oni i Poljska su truba te iste Evrope sada o islamu, tamo gde E(u)ropa nece da glasno kaze. Ali ako ce da se raspada, bolje i da se raspada: sa takvim ljudima ne treba zajedno deliti stvari.

3 1

* Sva polja su obavezna