Dodik: O referendumu u RS-u kasnije, nema konsenzusa

Dodik: O referendumu u RS-u kasnije, nema konsenzusa Izvor: Srna

Predsjednik SNSD-a i Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će ideja o mogućem održavanju referenduma o statusu RS-a u 2018. godini biti razmatrana kasnije, ukoliko se ne stvore neke ekstremni uslovi za njegovo održavanje.

"Kao odgovorna politička partija, cijeneći međunarodne okolnosti i neobezbijeđen konsenzus u okviru Republike Srpske, jer je nemoguće obezbijedititi konsenzus na bilo kom pitanju sa članicama Saveza za promjene, SNSD smatra da to pitanje treba kasnije razmatrati", rekao je Dodik po okončanju dvodnevnog Savjetovanja SNSD-a u Bijeljini.

On je najavio da će stranka i u idućoj godini, ukoliko se ne stvore neki ekstremni uslovi za održavanje takvog referenduma, pokušati da izgradi konsenzus u Republici Srpskoj o tom pitanju.

Dodik je podsjetio da je SNSD imao obavezu da se na savjetovanju osvrne i na odluku Sabora koji je govorio o tome da se krajem ove godine mora razmisliti ili procijeniti o uslovima za moguće održavanje referenduma o statusu Republike Srpske u 2018. godini.

"Nemoguće je izgraditi koncenzus sa SDS-om koji to ne želi, ne želi samostalnost Republike Srpske, PDP ne želi samostalnost Republike Srpske, /lider NDP-a Dragan/ Čavić ne želi samostalnost Srpske, ali su itekako spremni da rade protiv bilo kakve samostalnosti tako što bi napadali ideju koja dolazi sa druge strane", ocijenio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik zaključio je da je, kao odgovorna politička partija, SNSD ostavio pitanje referenduma o statusu Republike Srpske za kasnije, da se ne bi napravilo podijeljeno društvo u Republici Srpskoj o tom pitanju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 13

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad 1992-1995

Gdje su pare ???

1 0

Do Tokija��

Dudek gotov sii 😂😂😂

2 0

Banjaluka

Nema vise izbora na lazne referendume proveo si jedan SUD BIH PONISTIO i od toga nema nista samo stosi ti opljackao srpski narpd svojim lazima smece

2 0

* Sva polja su obavezna