Vremenska prognoza za naredne dvije sedmice

Vremenska prognoza za naredne dvije sedmice Izvor: N1

Prema prognostičkim kartama, u periodu od 11. do 25. septembra ove godine očekuje se promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa smjenama sunčanih i kišnih perioda.

Za period do 18. septembra veće količine padavina prognozirane su za Hercegovinu, najmanje za sjeveroistočnu Bosnu.

U ponedjeljak, izgledno je da će se pogoršanje sa zapada tokom dana proširiti na cijelu zemlju i u noći kulminirati, nakon čega će u utorak 12. septembra i dan poslije uslijediti postepeno smirivanje vremenskih prilika. Sredinom sedmice očekuje se par stabilnijih dana, uz duže sunčane intervale.

Za vikend se prognozira pogoršanje koje će postepeno zahvatiti cijelu zemlju.

Temperaturni režim u narednoj sedmici neće se značajnije izmijeniti. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, minimalne vrijednosti kretaće se od 11 do 15 stepeni Celzijusovih u unutrašnjosti, na jugu do 19. sredinom sedmice, nakon par vedrijih noći, moguće su za dva do tri stepena Celzijusa niže jutarnje temperature.

Maksimalne dnevne temperature dostizaće do 23 stepeni Celzijusovih u unutrašnjosti, na sjeveru i u Hercegovini do 27. sredinom sedmice neznatno će opasti, u Bosni će dostizati između 18 i 20, na jugu i u Posavini do 24 stepeni Celzijusovih.

Od ponedjeljka 18. septembra do kraja prognoznog perioda očekuju se slične vremenske prilike. Nakon nestabilnog vikenda, prvih par dana će također biti dosta promjenljivo, potom sunčanije i sa manjim izgledima za padavine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna