Evropska unija dozvolila BiH prevoz mesa preko teritorije EU

Evropska unija dozvolila BiH prevoz mesa preko teritorije EU Izvor: Anadolija
Mirko Šarović (SDS) - ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da je Evropska unija provedbenom odlukom Evropske komisije br. 2017/1461 proširila listu i dozvolila Bosni i Hercegovini prevoz mesnih proizvoda i prerađevina mesa goveda i mesa divljači preko teritorije EU u treće zemlje.

„Do sada smo po odluci Evropske komisije mogli vršiti prevoz isključivo svježeg mesa samo preko Bugarske u Tursku“, pojasnio je ministar Šarović.

„Od sada, peko cijele teritorije EU možemo vršiti prevoz mesnih proizvoda u Rusiju i druge zemlje koje nisu članice EU i koje se do sada nisu nalazile na dozvoljenoj listi, čime su uvaženi napori Ministarstva i Kancelarije za veterinarstvo BiH, preduzeti na ispunjavanju uslova i dostizanju potrebnih standarda za izvoz hrane životinjskog porijekla“, ističe ministar Šarović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

General

Znaci nema vise kargo :) A taman iz Banja Luke htjeli svim silama da preotmu biznis :)

1 0

x

dragi moji politicari ugledajtese na gospodina sarovica i povedite drzavu napred .ako nemozete dajte ljudima poput sarovica koji suti i obavlja poso za koji je postavljen svaka cast gospodine !

2 4

Uceraj Im

Bravo casni ministre

2 8

* Sva polja su obavezna