Opsežna istraga u vezi s 'nezakonitim prisluškivanjem'

Opsežna istraga u vezi s 'nezakonitim prisluškivanjem' Izvor: N1

Tužiteljstvo BiH vodi opsežnu istragu vezanu za "nezakonito prisluškivanje v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV Ružice Jukić, odnosno počinjenje kaznenih djela - neovlašteno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje.

Istraga se vodi u vezi sa kaznenim djelima odavanje tajnih podataka, krivotvorenje službene isprave, lažno prijavljivanje te kazneno djelo ometanje rada pravosuđa".

Saopćeno je to danas iz Tužiteljstva BiH, uz pojašnjenje da se informacija prosljeđuje zbog čestih medijskih upita u vezi sa spomenutim slučajem.

Iz državnog tužiteljstva ističu da će u okviru spomenutog predmeta biti uloženi maksimalni i sveobuhvatni napori na rasvjetljavanju svih okolnosti.

"Također, kao što smo naveli, u okviru ovog predmeta vodi se istraga i za kazneno djelo lažnog prijavljivanja, izvršenog dostavljanjem krivotvorenog službenog dokumenta SIPA-e Tužiteljstvu BiH", navodi se u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nermin

Ove tužioce sve otjerati, samo troše sirotinjske pare a ništa ne rade i ne znaju da urade.

5 1

Bosanac

Ovako Tuzilastvo BiH je izgubilo svaki kredibilitet. Sve sto sada rade je lakrdija, a cilj je prikriti dugogodisnji nerad, ne znanje i politicku zavisnost.

5 1

Huta

Da je kojim slučajem neko prisluškivao mene, ili bilo kog građanina, ili bilo koju drugu instituciju, tužilaštvo BiH ne bi uhom maklo da to rasvijetli. Ali, ako kad njih neko dirne, digne se halabuka do neba. Sobom se odlično znaju baviti i samo sobom.

6 1

* Sva polja su obavezna