Ljekari KCUS-a sumnjaju da im se prate razgovori, SMS-ovi...

Ljekari KCUS-a sumnjaju da im se prate razgovori, SMS-ovi... Izvor: N1

Šest ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju na UKCS obratili su se pismeno šefu Klinike Đemilu Omeroviću. Razlog je, kako tvrde, moguće povrede ljudskih prava ovih ljekara.

Naime, potpisnici Ismet Gavrankapetanović, Mirza Biščević, Senad Maksić, Semin Bećirbegović, Hasan Tanović i Mehmed Jamakosmanović, kažu kako su dobili infomaracije u više navrata o tome kako se njihovi razgovori, SMS poruke, kontinuirano prate, odnoson nadziru. Pročitajte šta ljekari s Ortopedije napisali o navodnim prijetnjama koje im je uputio vrh Klinike.

Izvor: N1

"Ljekari potpisnici zahtjevaju od stručnog kolegija da se ogradi od informacija i mogućnosti da se sprovodi nadzor nad ljekarima, a sami su najavili i da će se obratiti odgovarajućim organima MUP-a, te parlamentarnim tijelima za pojašnjenje i pomoć", stoji u pismu koje su potpisali doktori Ismet Gavrankapetanović, Mirza Biščević, Senad Maksić, Semin Bećirbegović, Hasan Tanović i Mehmed Jamakosmanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 18

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ako si

Paranojaaaaaaaaa, ppšta

0 3

Visegrad 1992-1995

Normalno je da se bune neradnici i oni kojima smeta disciplina , red i rad !! Oni bi po starom da nerade a Plata ide i u privatluku i u bolnici !!

0 7

Draga 1d

Popustite više i radite svoj posao kako treba i neće vas niko pratiti i dirati.

2 9

* Sva polja su obavezna