Objavljena nova lista: Firme koje najviše duguju državi

Objavljena nova lista: Firme koje najviše duguju državi Izvor: N1

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine objavila je novu, ažuriranu listu najvećih dužnika po osnovu poreza na dodatnu vrijednost.

Prema podacima Uprave, u mjesecu august dugovi su na vrhu ove neslavne liste značajno porasli, ali poredak se nije značajno mijenjao. I dalje je najveći dužnik za PDV u BiH Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS - 21.447.315 KM.

Drugi je Kekerović d.o.o. iz Laktaša koji po osnovu PDV-a državi duguje 11.271.590 KM dok je na trećoj poziciji ove ''crne liste'' Đuša d.o.o. iz Fojnice - 8.886.104 KM.

I ostali visokopozicionirani dužnici duguju milionske iznose, a kompletnu listu možete pogledati u nastavku. Napominjemo da su podaci ažurirani 4. septembra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: UIO BiH , UIO

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Cama

Hapsen zi,a lopova pa to nema ni u tunguziji

4 1

Drugo

Kad jadni penzionerskih 30 km za struju isključi mu i tužba sudu i nepišu incijali N. N. već puno ime i prezime ko su vlasnici tih lopovskih firmi objavite da narod zna. Privatne firme imaju imovinu oduzmite prodajte i dug namirte.

11 0

Mirza

obicno ta preduzeca nemaju imovine, ili je imaju ali nije vrijedna. I sta onda? Ovo sto si napisao svaki vlasnik tih preduzeca bi objerucke prihvatio i prosao nesankcionisan.

8 1

* Sva polja su obavezna