Lijepe vijesti za Sarajlije iz ViK-a

Lijepe vijesti za Sarajlije iz ViK-a Izvor: N1

KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo objavio je informacije o radovima na vodovodnoj mreži za 12. septembar 2017. gdje je navedeno kako će na nekoliko lokaliteta danas doći do stabilizacije u vodosnabdijevanju.

Nakon nekoliko dana loših, konačno i lijepe vijesti za Sarajlije iz ovog preduzeća - do 20 sati veći dio Sarajeva konačno će imati vodu. U saopćenju se navodi da je razlog današnjeg nestanka vode u većem dijelu prijestolnice kvar na Rezervoaru ''Mojmilo''. Do 20 sati, očekuje se normalizacija stanja.

Do 15:30 sati završene su popravke u slijedećim ulicama i nastupila je stabilizacija u vodosnabdijevanju: Tekija, Nusreta Šišića dede, Zuke Džumhura, Stara cesta, Kobilja Glava, Magoda, Alifakovac, Džemala Čelića, Mustafe Mujezinovića, Alije Nametka, Safvet bega Bašagića, Medrese, Mihrivode, dio naselja Vratnik, Požegina, Arapova, Fojnička, Kranjčevieva, Magribija, Kemal Begova, Baruthana, Baruthana čikma, Enesa Herića, Safeta Zajke, Franje Kluza, Humačka ploča, Vrandučka, Briješće brdo, Bulbulistan, Omera Šahića, Izeta Karšića.

U toku je popravka kvarova i prekid u vodosnabdijevanju na slijedećim lokalitetima: Antuna Hangija, Braće Begić, Marija Mikulića, Iza Hrida, Bratunačka čikma, naselje Rajlovac, Zabrđe, Reljevo, Riječica, Paljevska, Muse Čazima Ćatića.

Naveli su kako se očekuje stabilizacija u vodosnabdijevanju do 18 sati.

Zbog vremenskih neprilika koje su se dogodile sinoć u 19 sati, na glavnom Izvorištu „Bačevo“ došlo je do strujnog udara, usljed čega je van pogona bilo cijelo izvorište. Nakon ponovne uspostave rada izvorišta, jedan bunar za pravac Rezervora „Mojmilo“ je ostao u kvaru, što je umanjilo raspoložive količine za dodatnih 100 l/s. Danas ekipe vrše zamjenu bunarske pumpe i očekujemo ponovno puštanje bunara do 20 sati.

Zbog ovih problema, došlo je do poremećaja u vodosnabdijevanju područja koja se snabdijevaju sa Rezervoara „Mojmilo“ (Dobrinja, Vojničko polje, Nedžarići, Alipašino polje, Alipašin most, Hrasno, Hrasno brdo, Lukavac, Otoka, rajlovac, Halilovići, Zabrđe, Čengić Vila, Dolac Malta, Socijalno, Pofalići, Grbavica, Marijin Dvor, padinski dijelovi Trebevića, Buća potok).

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata je otklonila kvarove na 8 lokacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ragib Gurtna

Sramota šta smo doživjeli od SDA i Bakira . Da nam nedaju vode ... Kaznit ćemo to na sljedećim izborima . Jel i za ovo Dodik i Čović kriv ????

1 1

Visegrad 1992-1995

bas bi bilo dobro da niko nista neradi a da mu SDA donosi vodu koju neplaća ??? Onda bi SDA bila dobra za takve ??

0 0

Visegrad 1992-1995

Kad se plaćaju redovno računi tad i komunalno ima para i Plate !!!

0 3

* Sva polja su obavezna