Mulabdić za N1 komentarisao hapšenje Sejfovića

Mulabdić za N1 komentarisao hapšenje Sejfovića Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo komentarisao je za N1 hapšenje Amela Sejfovića, bjegunca iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka koji je uhvaćen u okolini Visokog nakon osmodnevne potrage.

Mulabdić je u razgovoru za N1 kazao da su sigurnosni organi u BiH pokazali visok stepen stručnosti prilikom potrage za odbjeglim Sejfovićem iskoristivši priliku da se zahvali svim učesnicima potrage na angažmanu.

''Pripadnici policijskih i sigurnosnih organa u BiH koji su učestvovali u akciji lociranja i hapšenja odbjeglog lica iz KPZ Miljacka iskazali su visok stepen stručnosti, upornosti i profesionalizma. Upravo je to snažna poruka svima onima koji ne poštuju pravnu i demokratsku državu. Želim iskazati zahvalnost i čestitke službanicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na predanom i iscrpnom radu kao i ostalim učesnicima sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine na izuzetnoj profesionalnosti i stručnosti pokazanoj u toku akcije pronalaska i privođenja bjegunca. Treba napomenuti i značajnu ulogu Tužilaštva Kantona Sarajevo koje je koordiniralo svim ovim aktivnostima. Želim da se zahvalim građanima na iskazanoj pomoći i razumijevanju tokom provođenja policijskih aktivnosti, te da ih ohrabrim obećanjem da će službenici Ministarstva unutrašnjih Kantona Sarajevo i u buduće predano i profesionalno raditi na doprinosu očuvanja i unapređenja sigurnosno ambijenta Kantona Sarajevo'', ispričao je Mulabdić.

Nešto ranije danas, medijima se obratio i ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić. On je kazao da su policijske agencije uspjele pronaći i uhapsiti izuzetno opasnog bjegunca.

“Želim javno da odam priznanje i da pohvalim i Kantonalno Tužilaštvo u Sarajevu i Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevo, SIPA-u, OSA-u, Graničnu policiju i Federalni MUP koji su za osam dana uspjeli locirati, pronaći i uhapsiti jednog izuzetno opasnog bjegunca Sejfovića koji je pobjegao na jedan, nadam se rasvijetliće se to, čudan način uz spregu sa uposlenicima Centralnog zatvora ovdje u Sarajevu'', kazao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ako si

Gospodone ministre dobro se to nahvali ovom zaista dobrom akcijom ali gdje si ti viza vi onog sto je dpvelo do svega toga. Policija dobro radi ako ima dobro rukovođenje, a sta je sa miljackom to je bruka kojoj nema ravna u regionu.

2 1

Mirza

Priznanke sto su za osam dana uhvatili jednog obicnog dripca, koji je pri tom, sam sebe locirao?! Jel se ovaj zajebava s nama?

3 0

Ema

A koga treba pohvaliti za uspješan bijeg iz zatvora, je li ove iste?

2 0

* Sva polja su obavezna