Predsjedništvo danas o izvještaju evropskih integracija BiH

Predsjedništvo danas o izvještaju evropskih integracija BiH Izvor: Srna

Predsjedništvo BiH danas će se na sjednici očitovati o Izvještaju Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi pripreme odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Također, predviđeno je razmatranje Finansijskog izvještaja Centralne banke BiH na dan 30. juni 2017. godine.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, te Sporazuma o projektu tehničke saradnje "Jačanje kapaciteta za upravljanje i smanjenje rizika od katastrofe i uvođenje praksi prilagođavanja klimatskim promjenama u sektoru poljoprivrede na Zapadnom Balkanu".

Planirano je da se Predsjedništvo BiH izjasni o Prijedlogu odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Izmjena i dopuna Sporazuma o preuzimanju uloge suosnivača za Institut za nestale osobe u BiH Vijeća ministara BiH i Međunarodne komisije za nestale osobe.

Osim toga, na sjednici će biti razmotreno davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o naučnoj i tehnološkoj saradnji Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva nauke i tehnologije Islamske Republike Pakistan i Prijedlog odluke o prihvatanju Nota sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade SR Njemačke o tehničkoj saradnji za 2014. godinu, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Prof

Jedini u predsednistvu,koji stiti interese B-H je Bakir.Ova druga dvojica stite interese susjednih nam drzava.Neko ce reci da je to dinastija Izetbegovic(Alija,Bakir),pa sta?!U Grckoj je takodje bila dinastija politicara Papandreu(Dzordz st,Andreas,Dzordz ml.)koji su izvukli Grcku iz vojne hunte,napravili republiku od monarhije i uveli tu drzavu u EU.

1 0

* Sva polja su obavezna