"Srbende u dogovoru sa strancima drže referendum u ladici"

"Srbende u dogovoru sa strancima drže referendum u ladici" Izvor: N1

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić danas se nakon odluke o nenastavljanju sjednice NSRS obratio medijima i iznio teške optužbe na račun vladajućih struktura ovog entiteta.

"Sami u priznali da je bilo političkog utjecaja radi neobjavljivanja odluka o referendumu o koji se kunu dvije godine. 2015. godine je donesena odluka, a oni su spriječili objavljivanje u Službenom glasniku. Zašto?", upitao je Čavić.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske se zatim osvrnuo i na najave referenduma od strane SNSD-a i Milorada Dodika.

"Jeste li donijeli odluku o referendumu o ukidanju Suda i Tužilaštva? Provedite ga. Mi to nismo podržavali i upozoravali smo da će Republiku Srpsku dovesti u izolaciju."

Čavić je istakao da je na njegovo insistiranje da se odluke Skupštine objave u Službenom glasniku da bi stupile na snagu, prije sedam dana u Istočnom Sarajevu Milorad Dodik rekao: "Šta oni hoće, nismo održali referendum jer smo bili pod pritiskom i RS bi bila u izolaciji".

"Kakav cinizam", rekao je Čavić i nastavio:

"Te Srbende i junačine kada su shvatile kuda idu našle su rješenje u dogovor sa strancima, sa Zapadom, da drže u ladici odluku o referendumu. Vrlo neprijatan razgovor sam imao sa jednim stranim diplomatom koji smatra da to što radim nije dobro, što insistiram da se provede odluka o referendumu", izjavio je Čavić.

Predsjednik NDP-a je kazao da, iako ne podržava to, opozicija insistira da se provede referendum, jer je odluka donesena u NSRS. Ili da se odluka poništi.

"Jeste li donijeli odluku? Provedite referendum ili poništite ako mislite da ćete proizvesti sankcije za RS.  Hoćete da nema Suda i Tužilaštva BiH? Jeste donijeli odluku? Provedite je i ukinite Sud i Tužilaštvo BiH, ali nemojte da sluđujete ovaj narod svaka tri dana referendumima koje ne održavate."

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 11

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Oki

Treba li komentar dodatno za cirkuz bosanski

5 1

Samko

DE MILE ZAPJEVAJ SAD ONU VASU ....NEMOZE NAM NIKO NISTA 😂😂😂

13 1

Hare Kriška

I de nam Ozrenka donesi još dvije pive, i reci muzici tiše!

0 1

* Sva polja su obavezna