SDA: Radončić je u službi Dodikove politike

SDA: Radončić je u službi Dodikove politike Izvor: N1

Svjestan činjenice da bilo koja inicijativa koju bi SNSD pokrenuo u Parlamentu BiH ne bi dobila potrebnu većinu, a pogotovo ne prijedlog za smjenu Vijeća ministara BiH, Dodik je tu ulogu povjerio Radončiću kao svom novom koalicionom partneru i ''naslabijoj bošnjačkoj karici'', saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije.

Kako piše u saopćenju ove stranke, cilj je srušiti Vijeće ministara BiH, Radončić je, kako navode, nažalost, prihvatio sramnu ulogu glasnogovornika i realizatora takve Dodikove politike čija je ključna namjera zaustaviti napredak BiH.

SDA je u današnjem saopćenju oštro kritikovala poteze Fahrudina Radončića ocijenivši ga ''nedovoljno političkim kapacitiranim i zalijepljenim mržnjom prema SDA.

''Šta je to sto brine antidržavnu koaliciju Dodik-Radončić? Unatoč svim otporima i opstrukcijama evidentan je uspješan rad i prepoznatljiv progres koji je napravilo aktuelno Vijeće ministara BiH, na čelu sa predsjedavajućim Zvizdićem, i to predstavlja “noćnu moru” za Dodika a posebno za Radončića. Otvaranje evropske i NATO perspektive,rast ekonomije i uspješna regionalna i međunarodna saradnja, obara Dodikovu tezu o nefunkcionalnoj BiH i uništava Radončićeve ambicije u vezi sa najavljenom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH. Zbog toga novostvorena interesna koalicija Dodik-Radončić pokušava ostvariti zacrtani cilj smjene Zvizdića i Vijeća ministara BiH, čime bi Dodik ostvario svoju ključnu namjeru, a to je blokada daljeg evropskog, NATO i ekonomskog napretka Bosne i Hercegovine.

Radončić nažalost, nedovoljno politički kapacitiran i zaslijepljen mržnjom prema SDA-u, a posebno prema Zvizdiću i Izetbegoviću, nije u stanju prepoznati svu pogubnost svoje uloge “izvođača radova” antidržavnog projekta koji je osmislio i vodi Milorad Dodik. Ali, sasvim sigurno će ono sto Radončić radi na urušavanju napretka države, razumjeti birači koji će vrlo brzo dati svoj sud o njegovoj koaliciji sa Dodikom'', saopćeno je danas.

Podsjećamo, Radončić je gostujući u programu N1 televizije u ponedjeljak komentarisao rad Vijeća ministara ocijenivši da predsjedavajući Denis Zvizdić - nije napravio ništa.

"Zvizdić se prepao da se ne zamjeri Dodiku pa nije potpisao. Također, mi već devet mjeseci nismo ispunili Upitnik EK koji su druge države ispunjavale za 2-3 mjeseca, a sada imate Zvizdića koji kaže da to nećemo uraditi ni za godinu. Pa gdje je tu njegovo liderstvo? Pokazalo se da nema karizmu ni regionalni autoritet ni snagu da izbalansira odnose u Vijeću kojeg vodi", naglasio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 16

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Uh

Kad ce neko od ovi stranaka biti u sluzbi naroda to vam nikako ne ide id ruke

0 0

Haag

Ovaj covjek misli da je najpametniji na svijetu.Za obican narod ti si LOPOV I KRIMINALAC.

2 2

Falcon

Gdje je ovdje privreda i biznis BiH?

5 1

* Sva polja su obavezna