Parlament BiH usvojio Deklaraciju o Pelješkom mostu

Parlament BiH usvojio Deklaraciju o Pelješkom mostu Izvor: N1

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz trećeg puta usvojena je Deklaracija o Pelješkom mostu koju je podržala većina parlamentarnih stranaka.

Sedma tačka sjednice bila je Pelješki most i Deklaracija o Pelješkom mostu, koju su potpisala 24 poslanika SDA, SDP, Nezavisnog bloka, SBB, Demokratske fronte i BPS, a koju je iz trećeg pokušaja od 39 prisutnih podržalo 27 poslanika, 11 je bilo protiv, dok je 1 bilo suzdržano.

Nakon što je glasanje više puta ponavljano, za Deklaraciju su glasali i poslanici SDS-a, a usvojene su i dopune Deklaracije, koje je u ime Kluba SDS-a predložila predsjedavajuća Kluba Aleksandra Pandurević.

Usvojene su i dopune Deklaracije predložene od Kluba poslanika SDS-a sa 24 poslanika za, a 10 je bilo protiv, čime je Deklaracija i usvojena. 

U Deklaraciji o Pelješkom mostu se pozivaju nadležni organi Hrvatske, odnosno EU, da bez odgađanja obustave radnju čiji cilj može biti umanjenje ili potpuno ukidanje suverenih prava BiH i da se hitno uključe u razgovore s BiH radi postizanja bilaterarnih rješenje u pogledu razrješenja granica na moru.

Izvor: N1

Izvor: N1

Izvor: N1

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 19

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Zdravo

Najbolja solucija je da BiH i HR trampe i zamjenu tojest razmjenu teritorije . opcina Neum se razmjeni za Konvale, sto jest Hrvatska dobije Neum .a BiH da opcinu Konvale itako da sa tim Hrvatska poveze svoje teritorije kroz Neum a BiH dobije opcinu Konvale i tako bi se zadovoljili i jedni i drugi. to bi trebalo da pogura i Europa. i EU institucije

1 3

Hrvoje

Jbe se nama za vašu deklaraciju!

2 8

Draga 1d

Drago mi je da su usvojili deklaraciju. Gdje su sada oni koji su davali izjave da je to hir sastanke SDA.

8 0

* Sva polja su obavezna