SDS odgovorio SNSD-u: Najniži stepen političke bijede...

SDS odgovorio SNSD-u: Najniži stepen političke bijede... Izvor: N1

Srpska demokratska stranka ekspresno je odgovorila na saopštenje SNSDS-a, u kojem je vladajuća stranka u RS prekid rada NSRS od Saveza za promjene nazvala "rušenjem Republike Srpske".

U saopštenju SDS tvrdi da SNSD pokušava da skrene pažnju sa pitanja koja je pokrenula opozicija.

"Saopštenje SNSD-a u kojem optužuje SDS i opozicione stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske da ruše parlamentarnu demokratiju i institucije Republike Srpske, uz podršku stranih mentora i Sarajeva najniži je stepen političke bijede i laži kojima se režim brani i pokušava da skrene pažnju sa pitanja koja je pokrenula opozicija", navodi se u uvodu dopisa javnosti stranke SDS.

Oni tvrde da SNSD Uu nemogućnosti da odgovori na konkretne zahtjeve opozicije režim RS izmišlja nepostojeće neprijatelje Republike Srpske i u tu funkciju stavlja svoje plaćenike, preletače i medije koji su pod kontrolom vlasti.

"Nije prvi put da SNSD ima podršku Domovine sa čijom skupštinskom većinom se 'brani' ustavni poredak Republike Srpske i institucija Narodne skupštine Republike Srpske. Da li su oni u toj većini po nalogu političkog Sarajeva, kako to SNSD spočitava opoziciji", pitaju se u saopštenju.

SDS tvrdi da režim u Republici Srpskoj je svojim odbijanjem legitimnih zahtjeva opozicije, kršenjem Ustava, Zakona i Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske je u potpunosti urušio demokratski kapacitet institucija Republike Srpske i sve stavio pod kontrolu jednog čovjeka.

"Republika Srpska je danas posljednji autokratski režim na Balkanu i on mora biti srušen, institucionalnim ili vaninstitucionalnim putem. Na njemu je da odluči. SDS je odlučio!", stoji na koncu saopštenja dostavljenog medijima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: sds , SNSD , NSRS

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

SrbIN

SDS je nekad bila velika srpska stranka, a danas.... olupina na bošnjačkoj političkoj sceni.

1 3

Hare Kriška

SDS je nekada bila teroristička stranka. Zar si zaboravio kakav su teror sprovodili i strah nad sopstvenim narodom.

0 1

*

a SNSD stranka za nojansu gora!Sve sami lopovi!

0 0

* Sva polja su obavezna