Šukalo: MUP preuzeo nadležnosti u NSRS, to nigdje nema

Šukalo: MUP preuzeo nadležnosti u NSRS, to nigdje nema Izvor: N1

Adam Šukalo iz Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske govorio je za N1 o dramatičnoj sutuaciji u ovoj instituciji koja traje već dva dana.

"Dramatično je, vanredne su okolnosti koje niko nije očekivao. Uvedene su mjere koje nisu karakteristične nigdje u svijetu. Ta slika, koju smo danas vidjeli i doživjeli, da je MUP RS preuzeo nadležnosti, i sprovođenje rada i Poslovnika RS", kazao je Šukalo.

Podsjećamo, opozicioni blok i RS tražio je da se na dnevni red NSRS uvrsti revizorski izvještaj, dok aktuelni vladajući blok tu tačku želi na narednoj sjednici. Opozicija se usprotivila odluci, te su istakli da je dnevni red protuzakonit.

"Mi smo kao opozicija u RS odgovorili kršenjem poslovnika, jer nismo dobili nikakvu pismenu izjavu i odluku od NSRS da smo iskuljučeni i ne možemo prisustvovati sjednici", kazao je Šukalo.

On tvrdi da je u i oko zgrade Narodne skupštine prisutno više od 150 policajaca i specijalaca sa dugim cijevima.

"Šta oni traže ovdje? Što oni sprovode Poslovnik? To je pitanje za ministra Dragana Lukača, koji je uzurpirao zakonodavne nadležnosti", ocijenio je PDP-ov Šukalo.

SNSD je u saopštenju danas rekao da opozicioni blok ruši RS, Šukalo odgovara: "To je stereotip svih režima u svijetu. Nacionalnom retorikom pokušat će da posiju strah u RS. Upotrijebit će represivni aparat, da spriječe sve pobune", izjavio je.

"Mi smo ovdje imali kršenje zakona predsjednika Republike, koji je izvršio atak i prinudu da je svojim polugama moći natjerao da se uruši ustavopravni poredak RS. Današnja sjednica je trebala to da ozakoni, zato protestujemo - a ne da bi ulazili u sukob sa policijom", kazao je Šukalo za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Adam Šukalo , PDP , NSRS

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Antidemokuracija

Pitajte dodika, poslao je miliciju da treniraju strogošću..

0 0

Neko

Ne sme niko da vas bije.

5 1

Jovandeka

Sukalo, sve sto si rekao istina je, ali ce se ostvariti ona Njegoseva - kome snaga lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom. Dodik ce dakle neslavno zavrsiti, samo.treba ustrajati.

14 3

* Sva polja su obavezna