Nova pravila za pozivanje u fiksnoj telefonskoj mreži u BiH

Nova pravila za pozivanje u fiksnoj telefonskoj mreži u BiH Izvor: N1

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) BiH obavještava korisnike fiksne telefonske mreže u Bosni Hercegovini da od 01. oktobra 2017. godine u 00:00 sati stupaju na snagu nova pravila pozivanja u fiksnoj telefonskoj mreži.

Promjena se odnosi samo na pozive unutar iste mrežne grupe, tako će se umjesto biranja telefonskog broja željenog korisnika birati: nacionalni prefiks (0) + pozivni broj mrežne grupe kojoj pripada birani korisnik + telefonski broj biranog korisnika.

Ovim će se svi pozivi u okviru fiksne telefonske mreže u Bosni i Hercegovini obavljati kao da su "međugradski pozivi".

Izmjene u načinu biranja korisnika u fiksnoj telefonskoj mreži nužno su uvedene u svrhu povećanja kapaciteta geografskih brojeva u telefonskoj mreži Bosne i Hercegovine.

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (Agencija) na redovnoj sjednici održanoj 22.09.2016. godine usvojilo je Pravilo o izmjenama Pravila o planu brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini i Pravilo o izmjenama i dopuni Pravila o upravljanju planom brojeva za telefonske usluge u Bosni i Hercegovini, po osnovu kojeg se navedena izmjena primjenjuje.

Za sve eventualne nejasnoće u primjeni novog načina biranja, korisnici se mogu obratiti operatorima putem besplatnih telefona za podršku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Očevidac

E,evo sad su nas i ovi počeli j...... u glavu.Hoće i oni malo da glume političare.Zašto nam se na svakom koraku život komplikuje i otežava i neznam dokle ovako.De barem vi iz informisanja obavjestite sirotinju šta to znači i hoće li nam opet kurvanjski ko kroz "akcije"uzimati lova.Ja kad vidim da je BH Telekom sponzor nekih mufljuza meni se smuči je je taj isti meni dušu vadio za neke sitne pare,a rasipništvu i platama šutim ko riba.

11 1

* Sva polja su obavezna