Povjereništvu SDA onemogućeno preuzimanje materijala

Povjereništvu SDA onemogućeno preuzimanje materijala Izvor: Srna

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Povjereništva za Općinsku organizaciju Stranke demokratske akcije (SDA) Zvornik razmatrana je novonastala situacija u toj općini, nakon uvođenja Povjereništva.

Utvrđeno je da stranka i dalje uživa veliko povjerenje građana, te najavljeno da će se ubrzati procesi provođenja izbora u mjesnim odborima (MO) i izboru novog rukovodstva u Općinskom odboru.

Prije zasjedanje bilo je nekoliko pokušaja da se izvrši primopredaja dokumentacije, arhive i materijalno-tehničkih sredstava, ali pored brojnih poziva prema bivšem predsjedniku Općinske organizacije Nedimu Čiviću, on to nije učinio.

- Zbog toga je onemogućeno preuzimanje materijala, a Povjereništvo će u narednom periodu preuzeti sve zakonom predviđene mjere da preuzme materijal i nastavi nesmetani rad Povjereništva - saopćeno je iz stranke.

Jedan od zaključaka današnje sjednice je da se naredne sedmice stavi u funkciju kancelarija Općinskog odbora SDA Zvornik, koja ne funkcionira, gdje će članovi, simpatizeri i ostali građani imati mogućnost blagovremenog informiranja, a tu će se vršiti i reevidencija članstva.

Pozvali su sve članove i simpatizere da ne nasjedaju na dezinformacije koje plasiraju neki od bivših članova SDA Zvornik, saopćeno je iz Povjereništva SDA Zvornik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.

Tagovi: Zvornik , SDA

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Slobo

Kako da ne veliko povjerenje. Kako su bošnjaci živjeli prije nego što je SDA pocela njih da štiti.

2 1

* Sva polja su obavezna