Pijavice, grmljavina i poplave prijete Hrvatskoj

Pijavice, grmljavina i poplave prijete Hrvatskoj Izvor: Antonio Zavada / N1

Olujno nevrijeme oko 11 sati i 30 minuta zahvatilo je šire trogirsko područje. Olujni oblaci stigli su s jugozapada i donijeli grmljavinsko nevrijeme s obilnim oborinama. Osim kiše, povremeno je padala tuča promjera do dva centimetra. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

Velike količine oborina u kratkom vremenu izazvale su u Trogiru i okolici mjestimične bujične poplave, javlja Dalmacijadanas.

Prema prvim informacijama, jedno stablo je palo na automobil u Trogiru.

Nevrijeme je još gore probleme donijelo zapadnom dijelu Čiova. Na području Okruga formirala se pijavica koja je s mora stigla nad kopno i donijela velike probleme. Na terenu su vatrogasci DVD-a Okrug koji otklanjaju velike posljednice nevremena. Pijavica je srušila brojna stabla na prometnice, a stradali su i električni stupovi.

"Pogođeno je područje od kampa Rožac pa sve do Donjeg Okruga. Pijavica je također prošla preko Duge. Imali smo sedam intervencija. Od toga su četiri bile uklanjanje stabala sa županijskih cesta, a jednu malo složniju intervenciju u kampu Rožac. Tamo je, po mom mišljenju, nastala pijavica. Nema veće štete, ali ima puno stradalih stabala. Prava je sreća da su stabla padala točno između kamp kućica. Dva su krova tamo stradala na montažnim kamp kućicama tako da ih je pijavica isčupala.

Izvor: N1

Iznad kampa električno stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće",  kazao je Marin Radić, zapovjednik DVD-a Okruk.

Pijavica je potom s Čiova prešla na Trogir gdje je oštetila tamošnje brodogradilište.

Pijavica je srušila dio krovišta brodogradilišta i oštetila brojne automobile. Nije poznatu je li u nevremenu bilo ozlijeđenih, javlja Dalmacijadanas.

Vozila su bila parkirana na parkingu pred glavnim ulazom. U tijeku su izvidi brodogradilišta, doznaje RadioDalmacija iz toga škvera. Ostale pojedinosti još nisu poznate.

Naša meteorologinja Tea Blažević kaže da to područje očekuje još pijavica, grmljavine, obilne kiše i bujičnih poplava.

Kiša pada u većem dijelu zemlje, osobito duž Jadrana, što bi idućih sati moglo rezultirati novim bujičnim poplavama.

Prijete i nabujale rijeke, s obzirom na to da je tlo saturirano, i da su korita ispunjena.

Situacija je vrlo opasna kako se našim krajevima premješta sredozemna ciklona zbog koje je oborina sve intenzivnija, javlja naša meteorologinja Tea Blažević.

Izvor: N1

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Auuu

snašle ih i pijavice!

1 0

Palčić pita

Ma kud ce i pijavice na postenu hrvatsku, zar nisu dovoljni 10000 muđzahedina iz bosne i njihovih 5 miliona ustaša

7 0

* Sva polja su obavezna