Vlada Federacije kupuje nove automobile s dodatnom opremom

Vlada Federacije kupuje nove automobile s dodatnom opremom Izvor: N1

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 14. septembra donijela je odluku o davanju saglasnosti za nabavku službenim putničkih automobila za potrebe Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Tako je, dakle, odobrena nabavka šest službenih putničkih automobila i to:

- Putničko kombi vozilo sa devet sjedišta maloprodajne cijene do 90.000,00 KM, uključujući i dodatnu opremu - 1 vozilo;

- Srednja klasa koja obuhvata putničke automobile maloprodajne cijene do 60.000,00 KM, uključujući i dodatnu opremu - 4 vozila;

- Specijalno teretno motorno vozilo za prijevoz eksplozivnih materija ADR kategorije maloprodajne cijene do 50.000,00 KM, uključujući i dodatnu opremu - 1 vozilo.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova Federalno ministarstvo unutarnjih poslova - Federalna uprava policije i Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

Odluka je na snagu stupila jučer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Vlada FBiH , automobil

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ma

Sramotno!

0 0

MA

Kupujete automobile, a sta je sa isplatom tuzbi koje su dobijene za policijske sluzbenike i namjestenike. Otisla sam u penziju 2012. Ni feninga nisam dobila, a pojedini i visokopozicionirani su sebi stavili pare u djep, a neki ga vec i potrosili. Tuzili smo Vladu FBiH, a sad treba tuziti FUP i Ministarstvo finansija, stalan odgovor nema para. Pet godina cekam isplatu, vise necu da cekam. Kada Vlada ima za vozila ima i za nas. Interesuje me imaju li ti ljudi imalo dostojanstva i karaktera.

2 0

Antifasista

I onda duro udari kravu koja mu je uzela prvenstvo prolaza

2 0

* Sva polja su obavezna