SBB odgovorio SDA

SBB odgovorio SDA Izvor: N1

Savez za bolju budućnost reagirao je danas nakon saopćenja Stranke demokratske akcije o jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH.

''Ignorisanje državnog Parlamenta od strane Denisa Zvizdića, uključujući neprisustvovanje sjednicama, odbijanje postupanja po zaključcima ovog doma građana, te njegova nesposobnost da osigura čak i većinu Kluba SDA za ključne zakone, doveli su do situacije u kojoj Zvizdić nije u stanju prevesti odgovore na Upitnik Evropske komisije, a kamoli provesti prijeko potrebne reforme'', saopćeno je danas iz SBB-a.

Kako navode iz ove stranke, prilikom rasprave o davanju saglasnosti za ratifikaciju međunarodnih ugovora na jučerašnoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH, poslanici nekoliko stranaka (BPS, DF...) postavili su niz legitimnih pitanja koja se tiču sporazuma o zaduženju u iznosu od 150 miliona KM, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH. U saopćenju se dodaje da pošto sjednici nije prisustvovao niti jedan predstavnik predlagača, kao ni predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, niko nije mogao dati odgovore na osnovna pitanja izabranih predstavnika građana koja su se ticala kontrole potrošnje tih pozajmljenih sredstava. Predstavnički dom je potom, navode iz SBB-a, većinom glasova tražio da se rasprava ne vodi dok se ne osigura prisustvo predlagača ili ovlaštenog predstavnika, a s ciljem pribavljanja odgovora na ta i slična pitanja.

''Sama činjenica da se na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma našao samo jedan zakon Vijeća ministara BiH, a čak četiri zakona pojedinačnih poslanika, ukazuje da je Vijeće ministara BiH već odavno brod čijeg nesposobnog kormilara SDA na sve načine pokušava sačuvati pa makar i nasukali Bosnu i Hercegovinu. Kao stranka koja je dobila šansu da prvi put od 2006. godine ponudi bošnjačkog kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, SDA ima primarnu odgovornost da prepozna sve greške i propuste Denisa Zvizdića, te da ponudi zamjenu. Svako odugovlačenje dodatno usporava reformski put Bosne i Hercegovine na ogromnu štetu naših građana'', navodi se u saopćenju za javnost SBB-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bos.

Covjek izdajica muslimanskog naroda ne treba da ima stranku i da se kandiduje. Treba ga osuditi.

3 1

*

SBB stranka opstaje samo na optužbama,tračevima i blačenja SDA i drugih stranaka.!Dosta vas je više!

11 4

N1

vi se đaba trudite ,vi ste samo srpski špijuni.fahro pokušaj u gusinju da prodaješ maglu

8 4

* Sva polja su obavezna