Ef. Pašić o napadu u Kiseljaku: Sve se odigralo u pet minuta

Ef. Pašić o napadu u Kiseljaku: Sve se odigralo u pet minuta Izvor: N1

Rano jutros u naselju Duhri u Kiseljaku imamu Mustafi ef. Pašiću zapaljen je automobil. Policijska uprava Kiseljak traga za počiniocem.

Policijska patrola ispred kuće Mustafe ef. Pašića. Uviđaj je završen. Efendija Pašić pokazuje ostatke zapaljenog automobila. Planuo je u garaži. Izgoren motor, krov i rezervoar sa gorivom. Počinioc nepoznat.

"Sve se odigralo u pet minuta, nisam srećom zaspao. Dok su sjedili gosti nije to uradio, kad je ispratio i goste taj bandit je to uradio. Djeca su čula lupanje vrata. Kad je žena otvorila prozor vidjela je plamen iz garaže. Ja sam u pidžami istrčao, sam, počeo izvlačiti auto iz garaže. Kuća je sva od stiropora, da je to krenulo", navodi ef. Pašić.

Ko bi htio zapaliti kuću efendije koji već 14 godina mirno živi i radi u Kiseljaku, komšije ni sam efendija ne naslućuju.

"Žena mi je sinoć odmah kazala, ja ostavljam sve ove stvari u kući, ja ovdje više živjet neću. Ni ja ni moja djeca. Idemo u drugo mjesto, da ja ovdje strahujem i ovo je meni jasan znak da nas neko želi ubiti, zapaliti žive", kaže on.

Efendijin telefon ne prestaje zvoniti. I posjete su česte. Podršku mu je pružio i muftija sarajevski. Nada se da ovaj događaj nema nikakve veze sa sličnim, nemilim koji su se prethodnih mjeseci desili u Kiseljaku.

"Ništa ne isključujemo, moguće je da istražni organi, okončaju istragu, ozbiljno shvate ovo. Želimo mir i sigurnost u Kiseljaku. Pozivamo policiju i SBK da se uključe i da se ovi incidenti, pogotovo ovaj najdrastričniji - da se to istraži", ističe Enes ef. Ljevaković.

Inspektori PU Kiseljak trenutno poduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do zapaljenja garaže i vozila. Za to vrijeme bilježimo rekacije.

SDA najoštrije osuđuje sinoćnji događaj i zahtijeva efikasno postupanje u ovom slučaju. To je, kažu, izuzetno važno zbog nedavnih, zabrinjavajućih događaja koji su se desili u Kiseljaku. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Antidemokuracija

Mnogi misleći da su oni uradili, to je netko drugi uradio moramo prvo vidjeti tko je taj počinitelj. Istraga nije završena najbolje to radi SIPA, nesposobnjakovićima njima ne treba vjerovati, jer oni su nečiji od svog favorita. Ovaj Efendija vidim ga u duši miran, tolerantan, prihvata zajednički život i za podršku zajedničkog mira. Problem je najviše kod neistomišljenika, zato ga napadaju dobrog i iskrenu Osobu.

0 0

Konakovic zamutio vode u Kiseljaku

3 2

Ma bravo mamlazi. Vi iz svojih soba vec utvrdili da su Hrvati zapalili automobil. Eto vas k'o vidoviti . Kadija te tuzi, kadija ti sudi. Netreba policija vise nista poduzimati jer ste vi sve vec rijesili.

9 5

* Sva polja su obavezna