Vremenska prognoza za naredne dane

Vijesti 01. mar 202107:52 0 komentara
Morguefile.com / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C. U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko -2, dnevna oko 9 °C.

U utorak će biti sunčano. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 9 do 13, na jugu do 16 °C.

U srijedu također sunčano. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 11 do 16 °C.

U četvrtak će biti sunčano. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 10 do 16 °C.

U prvoj sedmici marta prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suho i i nešto svježije vrijeme sa temperaturama nešto malo iznad prosjeka za ovo doba godine. Jutarnji mrazevi mogući su u centralnim područjima Bosne i na planinama.

Od 06. marta do kraja prognoziranog perioda očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima. U centranim područjima nije isključen i snijeg.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 4°C u Bosni, 10 0°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!