Treća godišnjica smrti Sulejmana Tihića

Treća godišnjica smrti Sulejmana Tihića Izvor: Anadolija
Sulejman Tihić

Delegacija Stranke demokratske akcije danas će posjetiti mezar u Bosanskom Šamcu i odati počast Sulejmanu Tihiću povodom treće godišnjice smrti.

Iz SDA navode da je Tihić bio veoma odgovoran i sposoban političar koji je dao značajan doprinos procesima reintegracije BiH, pomirenja i obnove povjerenja među narodima i građanima narušenog ratom u BiH, te izgradnji državnih institucija.

"Njegov mandat u Predsjedništvu BiH obilježen je najznačajnijim reformama od Dejtona do danas. Reforme u oblasti odbrane, sigurnosti, vladavine prava, finansija, carine, jedinstvenog ekonomskog prostora, ljudskih prava i dr, bilo je moguće ostvariti značajno zahvaljujući njegovoj liderskoj ulozi i zalaganju. Te reforme su značile početak evropskog i NATO puta BiH", navodi se u saopćenju.

Tihić je, dodaju iz SDA, vodio politiku kakva je potrebna BiH i Bošnjacima, ali i svim drugim narodima i građanima ove države. Bio je borac za istinu i pravdu što je nužan uslov za izgradnju povjerenja. Zalagao se za saradnju i izgrađivao dobre odnose kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, Evropi i svijetu. Zbog svoje realne i umjerene politike bio je poštovan i cijenjen čovjek širom svijeta. Bio je sagovornik svih značajnijih svjetskih lidera kako na Zapadu tako i na Istoku.

"Nakon historijski potvrđenog lidera i učitelja svih nas Alije Izetbegovića, 2001. godine je, u vrlo turbulentnim vremenima po SDA, preuzeo vodstvo velikom i moćnom strankom uspješno je vodeći sve do prerane smrti", saopćeno je iz SDA.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ja i ja

Pa po čemu je on zaslužio bilo šta da se o njemu piše. Covjek bio u nacionalnoj stranci sto je dobro uradio

1 0

BošNJak

Po čemu da ga pamtin sem što je naslijedio tron od prvog rođaka.

3 0

AJLA

Što ti je politika....već zaboravljen...

1 0

* Sva polja su obavezna