Nacional tvrdi: Sve se uklapa u plan Bakira Izetbegovića

Nacional tvrdi: Sve se uklapa u plan Bakira Izetbegovića Izvor: Nacional

Hrvatski sedmični list Nacional u tekstu pod nazivom "Agenti OSA-e ubačeni u više tvrtki pod hrvatskom kontrolom u BiH" tvrdi da su saradnici OSA-e infiltrirani u više tvrtki pod hrvatskom kontrolom na području BiH i da tu agenciju informiraju o sadržaju poslovnih sastanaka kojima prisustvuju.

Kako tvrdi Nacional, navodni "tajni izvještaji pokazuju da ta služba vodi specijalni rat protiv hrvatskog naroda u BiH, ali i pokušava potkopati vanjsku politiku hrvatske vlade", piše Nacional navodeći da OSA želi izvršiti pritisak na upravu kompanije Aluminij u donošenju odluka.

Ovaj list navodi da se pojedine poslovne odluke te tvrtke uz zamjenu teza koriste kako bi OSA kroz pojedine medije u BiH pokušala unijeti razdor među tamošnjim Hrvatima.

Nacional tvrdi, pozivajući se na navodni povjerljivi dokument, da OSA ima svog čovjeka u tvrtki koja poslovno komunicira sa Aluminijem, ali se njegovo ime ne spominje.

Nacional u tekstu navodi da "se sve uklapa u navodni plan Bakira Izetbegovića koji se, tsvodi na razbijanje hrvatskog glasačkog korpusa, rušenje HDZ-a BiH i promovirati HDZ 1990. koji bi ušao u koaliciju sa SDA-om".

"Tako bi Izetbegović dobio legitimitet hrvatske stranke u koaliciji, a zapravo bi sam kontrolisao sve procese u BiH. Pritom će korisitit OSA-u kao polugu za ostvarivanje ovih namjera, uključujući i konstrukcije o tobožnjoj korupciji i kriminalu u HDZ BiH", piše Nacional pozivajući se na izvor iz BiH.

Izvor Nacionala, piše ovaj list, tvrdi i da izvješće OSA-e u kojem se manipulira sa sadržajem sastanka uprave Aluminija o nabavci električne energije potvrđuje tri temeljna cilja manipulacija bosanskohercegovačke obavještaje službe.

"Kao prvi cilj navodi pokušaj da se diskreditira rješavanje hrvatskog pitanja u BiH tako da ga se lažno veže uz ruske interese i time kompromitira u očima razvijenih svjetskih zemalja, a naročito u očima SAD-a. Ta su se nastojanja intenzivirala otkako je hrvatsko političko vodstvo sa suradnicima odnedavna intenziviralo lobiranje prema SAD-u, od kojih se traži razumijevanje za hrvatsko pitanje u BiH. Kao drugi cilj navodi želju da se podijeli Hrvate u BiH tako da se stvara klima opće korumpiranosti hrvatskih političkih predstavnika na svim razinama vlasti i time opet posredon pokuša diskreditirati rješavanje hrvatskog pitanja. Na koncu, kao treći cilj navodi želju da se sabotira mostarski LAuminij, najveći gospodarski subjekt u BiH koji je još uvijek u rukama Hrvata u BiH. TO se pokušava napraviti tako da se napori uprave za učinkovitijim poslovanjem prikažu kao kriminalno-koruptivni koraci usklađeni s ruskim interesima. Sve se to sada u BiH nastoji dodatno istražiti, kao i pitanje kako su povjerljvia izvješća OSA-e dospjela do nekiih novinara u BiH", stoji u tekstu u hrvatskom listu Nacional.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 22

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bolje i Hdz 90 da dodje da predsravlja Hrvate.Od ovih sada nemoze biti gore.Ljudi odose vani a njih briga bitno je da je njima dobro.

10 3

svejepocelo.otkakoje.dosla.kolinda.kitarovic.i.plenkovic.hrvaske.tajnesluzbe.godinama.spijuniraju.bih.politicare.a.posebno.bosnjake.doslo.vrjeme.dase.zajam.vraca.nasa.obavjestajna.agencija.mora.vodit.racuna.uvezi.bezbjednosti.drzave.na.njenom.teritoriju..hrvaski.sis.ili.soa.godinamasu.spijunirali.bih.

8 3

HDZ 90 je spreman učiniti sve samo da dođe na vlast. To SDA jako dobro zna i pokušat će to napraviti. Zato će se dogoditi opet to da će u pojedinim mjestima sa muslimanskim većinom biti glasova za HDZ 90 bar pet puta više nego je birača Hrvata u tom mjestu

7 7

* Sva polja su obavezna