Erdogan uporedio Kosovo sa Sjevernim Irakom

Erdogan uporedio Kosovo sa Sjevernim Irakom Izvor: REUTERS/Darren Ornitz

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari kako predstavnici Regionalne kurdske uprave na sjeveru Iraka ne znaju šta je politika, niti kako se postaje država.

Erdogan se obratio danas u predsjedničkoj palati u Ankari, u povodu početka nove akademske godine i tom prilikom se osvrnuo i na jučerašnji neustvni referendum na sjeveru Iraka, te podsjetio kako je jučerašnji referendum podržao samo Izrael.

"Kosovo je priznalo 114 zemalja, no Kosovo, nažalost, u svijetu još uvijek nije postalo država, još uvijek ima problema. Sjeverni Irak, šta češ postići sa jednim Izraelom? Oni (kurdski zvaničnici) i ne znaju šta je to politika, niti kako se postaje država. Misle da je za dovoljno reći 'mi smo obavili (referendum) i gotovo je'. Neće moći, niti je to moguće”, poručio je Erdogan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Aleks

dijelidbe su pocele sa Jugom, a sad kako se vide prezivjece pametni i slozni ,a svi ovi ostalki ce ostati podijeljeni samo vidite sta se desilo u Iraku,Ukraijini , pa Siriji...samo idu od jedne do druge

0 0

Jure

Samo autonomija to se treba podrzavati onako nesto sto ima Njemaska sa svojim drzavama npr Bavarija i ostale, i Alerika i njihove drzave . To tako moze da se naparvi i u Iraku.. jedna drzava sa autonomnim pokrajinama ili kantonima. Tako isto federalizirati i Srbiju,Hrvatsku,Bosnu i Hercegovinu,Makedoniju.

0 0

kosovo ,

nije jos postalo drzava jer srbija cini sve da stopira demokratski put kosova i srbija cini sve da na kosovu 95% ljudi vodi 5% srba

3 6

* Sva polja su obavezna