RVI ušli u zgradu Parlamenta FBiH

RVI ušli u zgradu Parlamenta FBiH Izvor: N1

Članovi Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH i Saveza slijepih boraca FBiH, danas su ispred zgrade u kojoj je sjedište Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, održali mirno okupljanje nakon čega su ušli u zgradu Parlamenta.

Parlamentu FBiH obratio se predsjednik asocijacije RVI paraplegičara Mujo Aganović koji je kazao kako traže da im se ispune zahtjevi.

Ovo mirno okupljanje stopostotnih ratnih vojnih invalida traje uporedo sa sjednicom Predstavničkog doma, koja se održava u zgradi Parlamenta.

Kako je izjavio Aganović, demonstranti traže povećanje mjesečnih naknada za tuđu njegu i pomoć.

Traže također da zakon o boračkim udruženjima od posebnog značaja u FBiH, koji je u pripremi, omogući poseban status i njihovom udruženju da bi moglo samostalno da se bori za prava članstva, a ne da to, kako je kazao Aganović, čine druga udruženja u njihovo ime.

On je najavio da će današnji mirni protest, koji je počeo tačno u podne, trajati do 15 sati.

U međuvremenu je na sjednici Predstavničkog doma, predsjedavajući Edin Mušić rekao federalnim poslanicima da će im se u toku dana, za parlamentarnom govornicom obratiti i saopćiti zahtjeve predstavnici boraca okupljenih pred zgradom Parlamenta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Parlament FBiH , RVI , protest

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kiboni

Ovo me podsjeća kada su se laktali Zlatni Ljiljani i izganjali sebi bogovske beneficije prinadležnosti ko ljiljani i penzije u duplom iznosu tako i ovi izgleda na količinu hoće na uštrb ostalih RVI da se dokopaju starta od 2000 KM plus sve ostale beneficije a ova ostala pješadija neka krepa jer po ovome oni imaju pravo na život ali među njima ima najmanje 50posto ljudi koji ne zavređuju status RVI već civilnih žrtava rata jer nisu nastradalu na prvim borbenim linijama to je istina nažalost i ko misli da nisam u pravu neka me demantuje da vam onda imenom i prezimenom napišem par tih takozvanih heroja kojima je sjekira u med upala na samo njima znan način ...

0 0

U Bosni i Hercegovini se provodi genocid nad civilnim invalidima. I o tome svi sute.

3 0

Civilni invalidi 100% dobivaju mjesecno 402 KM.RVI 100% mjesecno dobije 1800KM+stan+auto+kolica od 8000KM+rehabilitaciju u banjama+koje kakve beneficije.Pa ko je ovde lud.Koga vi ponizavate? Ko ste?Osjecate li sramotu?NE.Neka vas koji odlucujete i vas koji trazite bude Sram.Kad prolazite pored civ. invalida treba od sramote da spustene glave prođete. BiH ima fasisticki odnos prema C.invalidima.

5 0

* Sva polja su obavezna