Stoffel: Povjerenje je najvažnije da investitori dođu u BiH

Stoffel: Povjerenje je najvažnije da investitori dođu u BiH Izvor: N1

Christian Stoffel, direktor regionalnog ureda Frankfurt Advent International, govorio je u vezi sa prednostima, manama ali i iskustvima poslovanja u Bosni i Hercegovini na nedavno održanom biznis forumu za promociju i umrežavanje, a kojeg su organizovali ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini i Američka privredna komora u BiH (AmCham) u Banjaluci.

Stoffel je kazao da je Advent International jedan od najvećih američkih investitora u regiji, koji kroz investicije u Addiko banci u BiH ulažu više od 800 miliona.
Novinarima je odgovorio na pitanje koja su mu najgora i najbolja iskustva u poslovanju u BiH.
"Najbolje iskustvo je angažman ljudi. Imamo sposobne ljude, pune entuzijazma da unaprijede posao i poslovanje, u dobrom i zdravom radnom okruženju", kazao je Stoffel.
Govorio je i o negativnim iskustvima.
"Nemamo povjerenje u politički sistem. Imamo loša iskustva u vezi sa legislativom, koju smatramo neustavnom, a tiče se konverzije kredita u švicarskim francima. Taj problem je riješen, više od 90 posto naših klijenata je pristalo na našu ponudu konverzije. Problem je riješen, ali postoji još stvari na čekanju. To može destabilizirati bankarski sektor, i uništiti nekoliko banaka. Mislim da to niko ne želi".
Drugi problem koji je naveo Stoffel je korupcija.
"Imamo korumpirane sudove, sada čekamo nekoliko odluka Vrhovnog suda. Vjerujem da će riješiti ovo na fer i transparentan način. Povjerenje je najvažnije da investitori dođu u BiH", zaključio je u direktor regionalnog ureda Frankfurt Advent International.


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna