Govedarica: Rusija garant opstanka RS-a

Govedarica: Rusija garant opstanka RS-a Izvor: N1

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izrazio je neslaganje s pristupom vlasti u RS-u koja smatra da je, kako je saopćeno, skupštinska većina mjera kojom se definira vladavina prava u RS.

Tokom sastanka s ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim istakao je da RS-om trebaju vladati zakoni, a ne ljudi koji ne poštuju zakone, jer u protivnom nastaje bezakonje, saopćeno je iz SDS-a.

Govedarica je zahvalio ruskom diplomati na podršci Dejtonskom mirovnom sporazumu i naglasio da je „Rusija garant opstanka RS-a“.

Na sastanku u Banjoj Luci je bilo riječi i o najavljenoj inicijativi predsjednika RS-a Milorada Dodika, koja se odnosi na odluku o povlačenju odluke o referendumu o radu Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Govedarica smatra da je Dodik „pokazao da nikada nije imao stvarnu namjeru da održi pomenuti referendum, već je namjera bila manipulacija srpskog naroda u RS“.

"I Sud i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nisu spremni da se uspješno bore protiv oraniziranog i privrednog kriminala kao i korupcije, ali su pokazali svoju hiperaktivnost i jednostranost u predmetima ratnih zločina", naveo je Govedarica.

Zaključeno je i da su RS-u potrebne mjere koje će zaustaviti veliki odliv stanovništva, a to je moguće ostvariti isključivo otvaranjem novih radnih mjesta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Žika

Somalija je garant

0 0

Scopatore

Hvala gosp. u N1 sto ne obijavljuje naj jednostavnije komentare. Tacno se vidi kada je srbin na kmpijuteru za komentare. Hvala velika N1

3 1

My

Garant opstanka bilo kojeg naroda ovdje je postivanje prava A to su pravo na svoj jezik , vjeru, kulturu, zivot i rad Ne znam kako to moze da uradi Rusija ili neka druga zemlja Ovakvim izjavama samo se ponizavamo i saljemo poruku da smo poltroni koji nisu u stanju nista pozitivno uraditi za sebe

3 1

* Sva polja su obavezna