NIN: Dodik poslao tri pisma Amerikancima

NIN: Dodik poslao tri pisma Amerikancima Izvor: N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ovog ljeta uputio je tri pisma administraciji Donalda Trumpa u Washingtonu u kojima nudi saradnju kako bi mu bile skinute sankcije SAD-a, piše u današnjem broju beogradski nedeljnik NIN.

Prema izvorima tog lista, Dodiku je, nakon sankcija, politički manevarski prostor znatno sužen, rijetko gdje putuje, rijetko ko mu dolazi i na sceni je neka vrsta poluizolacije i njega i Republike Srpske.

List podsjeća da je Dodik u samo nekoliko dana odustao od dva referenduma, onom o nezavisnosti RS koji nikada nije ni bio tema parlamenta ili bilo kojeg drugog organa RS i referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH koji je izglasan u NSRS bez podrške opozicije.

"Godinama ta odluka nije objavljena u Službenom glasniku i Dodik je time prijetio, ali kada je odluka 'po sili zakona' nedavno morala biti objavljena, on je brže-bolje rekao da će biti novo zasjedanje parlamenta RS i to će biti povučeno. Baš kako je tražio Hoyt Yee (američki čovjek za Balkan)", navodi NIN, prenosi Mondo.

Dodaje se da ozbiljniji poznavaoci prilika vjeruju da "tu nečeg ima" jer Dodik ubrzano odustaje od referenduma, ne propušta gotovo nijednu priliku da lijepo priča o američkoj administraciji, a jedino još ima ozbiljne sukobe sa američkom ambasadoricom u BiH Maureen Cormack.

"Pokušava da djeluje kao čovjek koji zna neke važne stvari, pa sve češće govori da ona nije tumač američke spoljne politike, da uskoro ide i slično", navodi se u tekstu koji je potpisao dopisnik NIN-a iz Banjaluke Branislav Božić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Crveni Oktobar 2018

Može da ti pomogne samo da se izvineš Amerikancima što si ih prevario i da napustiš politiku za sva vremena!

0 0

Bravo

care!

1 4

MA

Uzalud pise to kod amera nepali.

5 2

* Sva polja su obavezna