Marić: Lordovi bi izrazili nadu da su vidjeli napredak u BiH

Marić: Lordovi bi izrazili nadu da su vidjeli napredak u BiH Izvor: N1

Članovi Doma britanskih lordova sastali su se jučer sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji BiH i upoznali se sa situacijom u zemlji, a sinoćnjem skupu sa lordovima prisustvovala je i Ivana Marić koja je gostovala u Novom danu.

Podsjetimo, Zapadni Balkan, a posebno Bosna i Hercegovina, bili su tema nedavnog savjetovanja koji su organizirali engleski lordovi. Na ovom skupu je istaknuto da postoji opasnost od novih sukoba u BiH, zbog "radikaliziranih muslimana i nespremnosti Srba da se zadovolje entitetom unutar BiH".

"Britanska ambasada organizovala je skup za nekoliko stipendista i napravili su kvalitetan krug ljudi na koje mogu da računaju. Sinoć je bilo nas nekoliko, i iz medija i poduzetništva", kazala je Marić.

Navela je i kako je zanimljivo posmatrati kako bh. građani gledaju ovakve vrste posjeta.

"Glorificirali smo puno ovu posjetu, ali smo i bili skeptični te pomislili kako će nam posjetom nešto nametnuti, da će postaviti neke političare, a istraživanja javnog mnijenja su pokazala da bi većina građana glasala za nacionalne stranke, no mi stalno tražimo krivca", istakla je za N1.

"Lordovi bi vjerovatno izrazili nadu da su vidjeli neki napredak kod nas, no ne vide reforme koje naglašava Zvizdić, jer da jesu vjerovatno bi hvalili napredak. Zanimljivo je da svaku posjetu gledamo kao da će nam neko pomoći ili neće, zavisi od strane koja to govori", dodala je.

Rekla je i kako bi jednu stvar izdvojila sa skupa sa britanskim lordovima a to je: "Kada smo ih pitali da izdvoje jednog političara u BiH koji ih se dojmio, nisu nikoga izdvojili, što znači da nemamo nijednog karizmatičnog političara".

Govorila je i o izborima 2018. te navela kako je iznenađujuće što se svaki put iznova iznenadimo što pobijede nacionalne stranke.

"Zadnje izbore smo opet bili šokirani. Čemu to iznenađenje kad znamo za koga glasa većina građana", naglasila je Marić za N1.

Kazala je i kako veliki broj stranaka zbunjuje građane, te da kad date preveliku ponudu nečega, onda postoji patnja velikog izbora.

"U posljednje vrijeme ima novih stranaka i jesu nove, ali nisu novi ljudi, za razliku od prof. Dizdarevića koji je dokazani borac", rekla je.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mlak

Kakva je razlika kada Bosnjaci traze pomoc Lordova koji ne govore isti jezik, ne izgledaju ko oni, nemaju istu vjeroispovjest, ne granice sa Bosnom... Od Srba ili Hrvata koji traze pomoc od Srbije i Hrvatske sa kojima kao i Bosnjaci govore slican ili isti jezik, rodbina zive u svim tim drzavama, izgledom slicni kao i oni. Prezimena ista ili slicna, granice sa njima, slicna istorija, a iste su i vjere.

6 0

i meni

je žao što su lordovi ostali bez nade. nema trećeg entiteta Bosna opsta, a lordovi odoše u bezdan

11 3

Dina

Tužno je spoznati da nemamo ni jednog karizmatičnog političara koji bi nas mogao povesti naprijed. Večina ih je bivši osuđenici ili se protiv njih vodi krivični postupak. Uz to su potpuno nezainteresovani za sudbinu onih koji ih biraju. Mi ih izaberemo, a oni nam okrenu leđa. To nema u svijetu.

16 3

* Sva polja su obavezna