Provjerite da li vam neko ulazi na profil

Provjerite da li vam neko ulazi na profil Izvor: N1

Za one koji se često pitaju da li im neko luta po Facebook profilu već odavno postoji prosto rješenje za dolazak do odgovora.

Sumnjate da Facebook ''dijelite'' s još nekim? Da imate problem s hakerom koji iz nekog razloga može pristupiti vašem profilu? U samo dva jednostavna koraka možete saznati odgovor koji je često zabrinjavajući.

Dakle, sve što trebate uraditi jeste otvoriti opciju Security, a potom Where You're Logged In (ili menaged active sessions) i tako ćete vidjeti s kojih IP adresa ste trenutno logovani na Facebook.

Ukoliko ste, primjera radi, boravili u Banjaluci ili nekom drugom gradu i na ovom popisu vidite baš taj grad, onda ste vjerovatno bezbjedni – možda se sami prijavili na Facebook koristeći lokalni wireless.

Ukoliko, pak, na listi postoji neki grad u kojem definitivno niste bili u navedenom terminu, onda vam je najbolja opcija promjene pristupnih podataka. Novi password riješit će problem, ali i pozvati na oprez prilikom narednog logovanja daleko od kuće. Oprez, u svakom slučaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

facebook Izvor: N1

Tagovi: Facebook

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nema potrebe provjeravati poznate aproximate otvorene rute/r/ put/eve,

1 0

* Sva polja su obavezna