Razija Mujanović za N1: U BiH za mene nije bilo sluha

Razija Mujanović za N1: U BiH za mene nije bilo sluha Izvor: N1

Proslavljena bosanskohercegovačka košarkašica Razija Mujanović zvanično je primljena u FIBA-inu Kuću slavnih. Ona je uz brojna evropska i svjetska košarkaška imena ušla u historiju sporta.

Jučer je održala emotivan govor, a drugog dana oktobra za N1 je izjavila da je sretna što je dobila ovoliko priznanje.

"Ovako je zaokružena moja karijera, sa našim i inostranim klubovima, sa reprezentacijom bivše Jugoslavije i BiH. Na osnovu svega toga sam dobila ovo priznanje", kazala je.

"To je zasluga svih mojih saigračica i trenera, od kojih bi izdvojila Mihajla Vukovića", dodala je.

Novinare na dodjeli nagrada interesovalo je da li je Razija Mujanović involvirana u bh. košarku, kakvo je sada stanje i ima li napretka.

Iznenađeni su bili kada su dobili negativan odgovor.

"Iznenađeni su da nema mjesta za mene u košarci u mojoj zemlji", izjavila je za N1. Moj odgovor je da sam se željela vratiti u BiH, da dam svoj doprinos. Nije bilo sluha za mene, i nema mjesta za mene u bh. košarci", kazala je.

Mujanović se danas vraća u Sarajevo, a o planovima za dalje je kazala:

"Trenutno sam još pod utiskom titule, vidjet ću. Polako, da se sve smiri i slegne, pa ćemo onda praviti planove", izjavila je Mujanović za N1.

Razija Mujanović prva je košarkašica sa ovih prostora koja je primljena u FIBA-inu Kuću slavnih. Sa reprezentacijom bivše Jugoslavije bila je evropski, svjetski i olimpijski viceprvak. 

Reprezentaciju BiH predvodila je u prvom nastupu na Evropksom prvenstvu 1997. godine. 

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Oliva

Da je dat pare za takmičenje kosača na Kupresu ili za koridu na Grmeču ili Čevljanovice jer to su sportske manifestacije od bitnog interesa za promociju BiH. Svijet prepoznao i odao priznanje BiH sportistkinji a mi ćemo i dalje zaluta po brdima i visoravnima seljakluk ortodoksni

15 1

* Sva polja su obavezna