Star in the Car: Edin Hasanović i Damir Imamović

Star in the Car: Edin Hasanović i Damir Imamović Izvor: N1

Gosti novog izdanja emisije Star in the Car su Edin Hasanović i Damir Imamović.

Kako je sve počelo?

Februar 2016

"Gledam televiziju i pratim Zlatnu Kameru. Jedan dobitnik nagrade, Edin Hasanović, upravo je proglašen najboljim glumcem mlade generacije. Prvi put čujem za njega i krenem o njemu čitati po internetu. Bosansko porijeklo, izbjeglica, polusiroče i eto sad slavni glumac u Njemačkoj.

Dan kasnije ugledam snimak njega sa svojom najboljom prijateljicom kako se voze pravac Berlina i pjevaju o zlatnoj kameri i nezaboravnoj noći.

U tom trenutku se rodila ideja "Star in the Car". Kontaktiram Edina za intervju u automobilu i on odmah pristane. Vožnja kroz Berlin je završila jednim prijateljstvom i tog dana sam mu rekla: "Ovo ćemo kad tad ponoviti u Sarajevu!"

Mart 2016

Puna inspiracija stižem u šeher Sarajevo. Rodni grad moga oca. Grad patnje i sreće. Grad mog djetinjstva, osmjeha i suze. Grad kreativnosti, pjesme i sevdalinke. Maštam o tome ugostiti Damira Imamovića i držim se izreke: "Pazi šta želiš, možda će ti se ostvariti!"

Damir ima samo utorkom vremena. Dan, kad se ja trebam vratiti za Njemačku. Dan kad je toliko padala kiša, da si jedva gledao kroz šoferšajbu. Dan kada mi se želja ispunila. Od tada je krenuo put vožnje, pjesme i radosti.

Oktobar 2017

Današnju emisiju želim posvetiti svome voljenom i nikad zaboravljenom ocu, koji je uvijek rekao "Sarajevski duh nikad i niko neće uspjeti ubiti". Držim se riječi. Edin Hasanović je došao u Sarajevo i sreo se sa omiljenim pjevačem Damirom Imamovićem", ispričala je Sabina Sidro, voditeljica "Star in the Car".

Kako je taj susret izgledao pogledajte u emisiji.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna