Kamen sa Kosova "udaljen" sa sjednice Skupštine Srbije

Pitanje Kosova danas je dovelo i do neuobičajne rasprave u sali za sjednice Skupštine Srbije. Sve je počelo kada je lider Dveri Boško Obradović želio da koristi rekvizit u svom izlaganju - kamen sa Kosova i Metohije.

Izvor: RTS

Obradović je, držeći kamen sa Kosova i Metohije u ruci, recitovao pjesmu Đure Jakšića “Otadžbina”.

Predsjednica parlamenta Maja Gojković ga je prekinula i upitala: “Je l' to kamen?”, a zatim ga upozorila da unošenje kamena u skupštinsku salu nije dozvoljeno.

Predsjednica Skupštine potom je odredila pauzu kako bi kamen bio iznesen iz skupštinske sale.

Obradović: Kamen temeljac srpske istorije

Obradović je kazao da kamen koji je donio u skupštinsku salu nije običan kamen već kamen s Kosova na kojem je juče bio, odnosno kamen temeljac srpske istorije, države i crkve.

On je kazao i da su Dveri koje su na Kosovo otišle da izraze puno poštovanje prema srpskom narodu i pokretu Otadžbina koji, po njegovim riječima, istrajavaju u borbi da Kosovo ostane u sastavu Srbije.

Obradović je izjavio da to što vladajuća većina nije prihvatila da na dnevni red parlamenta uvrsti rezoluciji Dveri o odbrani Kosova pokazuje da je najava predsjednika Srbije Aleksandar Vučića o unutrašnjem dijalogu laž.

On je novinarima u Skupštini rekao da je za Dveri prihvatljiva jedino odbrana Kosova, ali ne i izbacivanje preambule iz Ustav Srbije koja govori da je Kosovo sastavni dio Srbije i da je za njih neprihvatljiva izdaja Kosova u čemu, po njemu, "nesumljivo učestvuje aktuelna vlast".

Rističević osudio unošenje "hladnog oružja"

Poslanik Narodne seljačke partije Marjan Rističević reagovao je na Obradovićeve navode i osudio unošenje "hladnog oružja" u Skupštinu Srbije "u vidu navodnog kamena sa Kosova", koji je, kako je rekao, unijela jedna poslanička grupa koja je sklona podršci neonacističkim grupama.

"Unošenje kamena mogu da tretiram kao unošenje određene vrste oružja. Meni je lično taj kamen ličio na kamen za kupus. Za pretpostaviti je da to nije nikakav kamen sa Kosova, nego da se neko poslužio običnim kamenom za kupus", rekao je on novinarima u parlamentu.

On je rekao da je ovo prvi put je da neko unese kamen koji može da posluži kao oružje za obračun sa političkim protivnicima i ženama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kamen je kamen

Biće dobar za kiselog kupusa i protiv hemeroida.

4 1

Scopatore

E tako ce I Dodik spojiti RS sa Srbijom odnijet ce im kamen I reci evo konacno su Srbija I RS u jednom odnosno zajedno hahahaha

7 0

ned

napokon povratak u kameno doba

10 1

* Sva polja su obavezna