VIDEO| Kako je Zuckerberg prije 13 godina objasnio Facebook

VIDEO| Kako je Zuckerberg prije 13 godina objasnio Facebook Izvor: Screenshoot

Prije 13 godina, mladi Mark Zuckerberg, koji je tada imao 19 godina, uključio se u CNBC-jevu emisiju Bullseye, kako bi objasnio svoj The Facebook.

Tada je društvena mreža bila mnogo drugačija, manja, a u nazivu je imala “the” koji je uklonjen 2005. godine. Teško je itko mogao pretpostaviti u koliku će kompaniju izrasti Facebook, no sam voditelj, Dylan Ratigan, tada se zapitao je li to sljedeća velika stvar, piše telegram.hr.

Vidno uzbuđen zbog kamera, Zuckerberg se pohvalio kako su tada, par mjeseci nakon lansiranja, očekivali da će imati 400 ili 500 članova. Facebook je međutim vrlo brzo prerastao broj Harvardovih studenata. U trenutku kad je Zuckerberg davao ovaj intervju, njegova mreža imala je više od 100.000 članova.


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pored pameti, mladi Cukerberg ima i mnogo srece, sretno porodicno gnijezdo, etno religijski i nacionalno ni blizu cisto kao primitivno kriminoGENe be ha i balkanske rodovsko plemenske zajednice. On i njegova prelijepa Priscilla imaju curice sa vrhunskim genima svih kontinenata. Nas, be ha nacionalni ponos je - cistokrvni tor/njak.

4 0

mato

budalo nije cukerberg

1 0

Doci ce vrijeme kraja lokalnim monopolistima i zloupotrebama infrastrukture, jer ce se Google i FB osposobiti za decidnu detekciju svake individue - do tad, lokalni lopovi kradite tudje podatke, upadajte u tudje mobilne i druge privatne uredjaje i u privatne posjede, ali sofisticirana nauka ce pobijediti primitivne nagone i slijepu pohlepu. Mene je FB automatski prepoznao nakon 10 godina odsustva.

1 0

* Sva polja su obavezna