Trofeji na aukciji - Becker dužan 61 milion eura

Trofeji na aukciji - Becker dužan 61 milion eura Izvor: Alexander Hassenstein, Getty Images Sport
Boris Beker

Finansijski probemi Borisa Beckera ozbiljniji su nego što se isprva mislilo, a u javnosti su se pojavile nove informacije koje se tiču dugovanja nekadašnjeg trenera Novaka Đokovića.

Finansijski istražitelji londonske firme "Smith & Williamson" u izvještaju na 24 strane navode da Beckerova zaduženja procjenjuju na 54 miliona funti (61 milion eura), prenose njemački magazini "Bunte" i "Stern". U pomenutom izvještaju se, između ostalog, navodi i to da je "moguće da će doći do novih potraživanja povjerilaca".

U dokumentu koji je sačinio likvidator Marck Ford nalazi se spisak Beckerove imovine, čijom prodajom bi trebalo da bude prikupljen dio novčanih sredstava.

List "Stern" dalje navodi da 49-godišnjak posjeduje nepokretnosti u vrijednosti od 540.000 eura - auto marke Porsche, polisu osiguranja, namještaj vrijedan 200.000 eura, kao i satove čija vrijednost iznosi 41.000.

Na listi Beckerove imovine nalaze se i tofeji koji su višestrukom Grand Slam šampionu pripali u toku njegove 15 godina duge karijere - sva tri pehara osvojena poslije historijskih mečeva na Wimbledonu će, među ostalim uspomenama, biti ponuđena na aukciji.

Njemački "Bild" navodi da će aukcijska kuća "Wyles Hardy & Co" izvršiti procjenu vrijednosti svih Beckerovih trofeja i medalja.

Ubjedljivo najveće potraživanje dolazi od nekadašnjeg menadžera "Metroa" i investitora Hans-Dietera Clevena koji Beckera, navodno, zadužuje za 38,4 miliona eura. Cleven, koji je sa teniskom zvijezdom sarađivao od 1999. godine, povratak pozajmljenog novca potražuje i na švajcarskim sudovima.

Više nego što je do sada bilo poznato potražuje privatna britanska banka "Arbuthnot Latham & Co" - 10,5 miliona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: boris becker

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nevjerovatno

Ljdi. Hajte da mu skupimo. Dajte koliko ko moze...

0 0

* Sva polja su obavezna