Inzko za N1 komentarisao ''snove'' Milorada Dodika

Inzko za N1 komentarisao ''snove'' Milorada Dodika Izvor: N1

Visoki predstavnik Valentin Inzko kazao je danas gostujući u programu N1 da i on kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ''ima snove'', ali da se njegovi snovi tiču isključivo prosperitetne budućnosti Bosne i Hercegovine.

Inzko je kazao da entitet Republika Srpska vidi u okviru BiH i da su, kako je naveo, Srbi u Dejtonu odustali od neke druge države.

''On je to malo umirio izjavom da je to njegov san. Taj san neće postati realnost, imam i ja neke druge snove i vidim BiH u Evropskoj zajednici i prosperitetnu zemlju budućnost. Vidim Republiku Srpsku u okviru BiH. Potpuno je jasno šta se desilo u Dejtonu. Tamo su Srbi odustalo od jedne druge srpske države kao i ostali, svi su se složili na dejtonski mirovni ugovor. To treba poštovati, ništa drugo ne postoji. Ja sam posljednjih osam godina stotine puta, ja ću to pomenuti u narednom izvještaju kod Ujedinjenih nacija u Savjetu bezbjednosti. Bolje da se radi na tome kako će građani Republike Srpske živjeti bolje.  Mi znamo da u Banjaluci postoji slovenački konzulat, oni izdaju vize i tamo su dugi redovi. RS ima sve uslove da bude uspješan i bogat entitet, ali unutar Bosne i Hercegovine'', ispričao je Inzko gostujući na N1 televiziji.

Na pitanje urednika i voditelja emisije Zvonka Komšića da li će izreći sankcije Miloradu Dodiku, Inzko je kazao da je Dodik već izložen sankcijama - onim koje su mu izrekle Sjedinjene Američke Države.

''Moram imati podršku u PIK-u, ali on je već izložen sankcijama jer ne može putovati u Ameriku, Amerika je učinila svoje. Kršio je Dejtonski sporazum referendumom i sada mora snositi posljedice toga'', poručio je Inzko i dodao:

''Ja sam u više navrata i u Savjetu bezbjednosti kazao da je referendum neustavan, nevalidan i u suštini ne treba to puno da komentarišem. Taj referendum od samog početka nije bio validan. Osobno nisam tražio od Dodika da otkaže referendum, ali samo tražio preko Savjeta bezbjednosti i u mojim izjavama za štampu sam to tražio'', dodao je on.

U nastavku pogledajte kompletan razgovor s Valentinom Inzkom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 17

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Da li ste istinski razmisljali

Dobro Incko, svako ima svoje snove, ali realnost je nesto drugo, Sanjati o EU je legitimna, to radi i Turska vec 50 godina, ali se nije primakla Evropi ni za korak, i najvjerovatnije nece do nje nikad stici. Sto se tice BiH realnost na terenu je druga. To je drzava koja se odrzava na silu. Ako nije tako. sto vi onda radite u BiH i bezbroj drugih vojnih i civilnih stranih institucija. BiH se odrzava na silu, sto vi naravno necete priznati. Ne zaboravite, u svijeti niti jedna drzava nije nastala na silu. Srbi i Hrvati nece takvu drzavu, a BiH isto toliko njihova kao i Bosnjacka. Da li ste istinski razmisljali o ovome?

0 0

Lord of Bosnia

Šta misliš inzko da si te dODIKOVE snove nazvao mjesečarenjem, pa ga upozorio da u snu moze da strada ako se naglo probudi, a hoće.

3 2

Prije ili Poslije.Eto i Čovjek Tvrdi dase Srbii Izvine Bošnjacima i tad .može Sunce da Ugrije..kao što su Nijemci izraelu.izvinili se.i logično je tako Bože svijetlije. Buducnosti za narod A ovim ostoplerima brz ispraćaj sa Funkcija.nek pametniji preuzmu stvar u ruke.

3 1

* Sva polja su obavezna