Šta publika kaže o "Audiciji": Podsjetnik na stare dane

Šta publika kaže o "Audiciji": Podsjetnik na stare dane Izvor: N1

U četvrtak navečer u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu odigrana je prva, od tri, kultne 'Audicije'. 'Audicija' je ponovnom premijerom poslije tri decenije dokazala da za Sarajevo i Sarajlije to nije samo obična pozorišna predstava.

Hiljade ljudi napunilo je večeras tribine dvorane Mirza Delibašić, a predstavu je otvorio nastup Admira Glamočaka.

On je prilikom izlaska na scenu doživio ovacije publike, a tako je bilo s ostalim glumcima koji su večeras izašli pred sarajevsku publiku nakon velike pauze.

Predstava je protekla u sjajnom raspoloženju uz mnogo smijeha.

Audicija je prvi put odigrana 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a nakon tri decenije članovi 'Audicije' privukli su veliki broj građana.

Koliki je interes za predstavu vladao od trenutka izlaska ulaznica u prodaju, najbolje govori podatak da će predstava igrati tri dana u Skenderiji.

Ekipa N1 televizije je razgovarala sa posjetiocima nakon predstave koji su podijelili svoje mišljenje o Audiciji. Ovo su neki od komentara:

- "Prekrasno je bilo, zaista. Gledala sam osamdesetih godina, ali je ovo nešto novo zaista. Malo je vratilo dah osamdesetih godina, sada je novo vrijeme i novi ljudi, pa sam cijelu Audiciju preživjela na poseban način",

- "Dobra je, vratilo nas je 30 godina unazad. Što bi se reklo: "K'o podgrijano jelo". Bilo je malo emotivno",

- "Super je, zaista izvanredne. Predivni su glumci, veliki umjetnici zaista. Nemam riječi",

- "Predstava je super. Podsjetilo nas je na stare dane, mlade dane. Glumci perfektni, izvedba odlična".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Augusta

Prije trideset godina glumci su glumili za raju u kamernomprostoru ALU, danas u Skenderiji glumi DIO ekipe i to za novac. To je mamuzanje mrtvog konja.

1 1

Reci raji na meraji

Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari. Raja je krenula da se pali i žari.

0 0

* Sva polja su obavezna