Cvijanović: Prestati optuživati RS

Cvijanović: Prestati optuživati RS Izvor: N1

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da svaki nivo vlasti treba da preuzme odgovornost za svoje obaveze u okviru reformskih procesa i da se prestane optuživati RS, koja ih je odavno ispunila.

Cvijanović je rekla da niko nije zadovoljan napretkom BiH, iako su do prije nekoliko mjeseci predstavnici međunarodne zajednice govorili da BiH galopirajućim korakom ide prema EU.

"Onda su se probudili i shvatili da treba da se suoče sa realnošću i markiraju one koji su krivi za zastoj", rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci komentarišući izjavu komesara za proširenje i politiku susjedstva EU Johannesa Hahna da bi lideri u BiH trebalo da se okrenu Reformskoj agendi.

Ona je podsjetila da je RS još prije 10 mjeseci završila sve svoje obaveze u okviru reformskih procesa i Reformske agende, kao i sporazuma sa međunarodnim finansijskim organizacijama, što drugi nivoi vlasti nisu uradili.

"Imate ispregovarane razne aranžmane koji se odnose, recimo, na programe Svjetske banke, a koji se mjesecima 'kisele' u Parlamentarnoj skupštini BiH samo zato što se neko nije udostojio da ratifikuje takve sporazume, iako su entiteti sve ispregovarali i dogovorili", istakla je Cvijanović.

Ona je dodala da je kamen spoticanja zakon o akcizama, ali i neki zakoni koji su u vezi sa nivoom BiH.

"Za svaki neuspjeh na nivou BiH, posebno koji dolazi od predstavnika SDA, oni nađu neku dežurnu adresu koja se zove Republika Srpska. Mogla bih da im predložim i savjetujem da se bave više svojim poslovima, da u okviru koalicije koju imaju pokušaju da nađu rješenja i da nema potrebe da upućuju bilo kakve strelice prema Republici Srpskoj, jer smo trenutno priznati i prepoznati kao neko ko je izvršio svoje obaveze", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je još jednom pozvala predstavnike vlasti na nivou BiH da preuzmu odgovornost, obezbijede dovoljno glasova za sve što treba izglasati i da odrade svoje dio posla. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 12

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

perica

Ako je za vas laz sve sto Srbi kazu , pozale se , onda je za Srbe laz sve sto vi kazete i onda dovidjenja ! Procitajte si komentare i ocenite sami koliko uvreda je napisano za svakog predstavnika Republike Srpske pa i Srbije a to govori mnogo o zlu !

0 1

Visegrad

Sta ste ispunili ?? Protjerivanje Bosnjaka sa većinskih teritorija po popisu iz 1991 god.: Foca ,Visegrad , Rogatica ,Bratunac , Srebrenica .vlasenica ,Zvornik ,Doboj Prijedor !!!!

0 1

Kamenko

"Gledam Drina huci samo tebe d

0 0

* Sva polja su obavezna