NSRS: Ko će braniti izvještaj o deficitu

NSRS: Ko će braniti izvještaj o deficitu Izvor: N1

Nakon ostavke glavnog revizora RS, te bure na posljednjoj sjednici parlamenta i već poznatih blokada, još jedno pismo Duška Šnjegote u ostavci probudilo je političke duhove.

Šnjegota upozorava da 12. oktobra stupaju na snagu odluke o razrješenju glavnog revizora, te da s obzirom da nisu imenovane osobe koje će obavljati funkcije glavnog revizora i njegovog zamjenika, ova institucija neće biti u mogućnosti da na adekvatan način funkcioniše niti da obavlja zakonom utvrđene obaveze.

Ko će ako nema glavnog revizora pred poslanicima obrazlagati sporni izvještaj o finansijskom deficitu entitetskog budžeta?

Bivši glavni revizor Duško Šnjegota pismom je upozorio parlament RS da nakon 12.oktobra Glavna služba za revizuju javnog sektora ostaje bez rukovodstva.

Kolegijum Narodne skupštine s druge strane za 17.oktobra zakazao je redovnu sjednicu na kojoj će se razmatrati i sporni Šnjegotin izvještaj zbog kojeg su se na prošloj sjednici parlamenta desile blokade rada.

Ko će na sjednici pred poslanicma braniti revizorski izvještaj o finansijskoj dubiozi entiteta nejasno je. Jasno je da zakonski Šnjegota ima 5 dana da imenuje nekog od zaposlenika za taj zadatak.

Pitanje: Ko je glavni revizor?

"Glavni revizor je još uvijek Šnjegota. On je u funkciji sve do stupanja odluke na snagu u Službenom glasniku", rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS.

"Glavni revizor je konstatovao da mu je mandat završen 12.oktobra i da taj čovjek i njegov zamjenik nemaju nikakve ingerencije da vode Glavnu službu za reviziju, a kamoli da u ovom parlamentu obrazlažu izvještaj koji su napravili", rekao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS.

Izvor: N1

Skupština se izjasnila o ostavci, koju opozicija smatra iznuđenom, a da nije provela postupak izbora novog revizora.

Dragan Čavić ima zanimljiv prijedlog.

"Neka zamole svog dragog druga Incka da za glavnog revizora imenuje Parodija, idealno rješenje. Glavni revizor Parodi. Garantujem da sve jedan revizorski može biti da se RS može zaduživati koliko god hoće i eto ministru finansija za glavnog revizora njegovog lijepog druga iz MMF-a", rekao je Dragan Čavić

Dok zavrzlama oko glavnog revizora dobija epske dimenzije, diskutuje se i o tome gdje će skupštinske sjednice uopšte biti održavane.

"Vjerovatno imaju neke rančeve gdje 100 ljudi može da sjedne, možda mogu organizovati snimanje, nekoliko ražnjeva, mogućnost da se ruča, večera, i 25 tačaka završi za tri sata", rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

"Nećemo bježati ni u Drvar ni Gragovo ni Trebinje ni u Bijeljinu. Sjednice NSRS će se održavati u Narodnoj skupštini", izjavio je Radovan Višković, poslanik SNSD.

Čije je prošlo zasijedanje legitimno podsjeća Višković. Na narednom 17. oktobra naći će se i Rezolucija o vojnoj neutralnosti entiteta. Dokumenti o suspenziji referenduma o Sudu i Tužilaštvu BIH ipak još nisu upućeni parlamentu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Baja

Baja će ukinuti Skupštinu ako treba ... kakva bre revizija?

0 0

Justinov reče

Srbi su dvodimenzionalan narod s težnjom ka prostatluku. Životinje koriste svoje resurse znatno sređenije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju." Ser Piter Justinov, glumac, ambasador UNESCO, 10. lipnja 1993. Zašto? SRBI SU POBILI 3372 DJETETA U BIH, TEŠKO RANILI PREKO 14.000 DJECE, SILOVALI 756 DJETETA, SILOVALI 50.000 ŽENA, 53 DJETETA DO 7 GODINA JE POGOĐENO SA SNAJPEROM U GLAVU.. TO SU SRBI I ENTITET SRPSKI

0 1

Bego

Posto je to mjesto upraznjeno daj neka mene postave za glavnog revizora.Ako budem los ...paaa neka me smijene

1 0

* Sva polja su obavezna