Harun Mahmutović: Razo, spavaš li mirno?

Harun Mahmutović: Razo, spavaš li mirno? Izvor: N1

Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović reagovao je na komentar legendarne bh. košarkašice Razije Mujanović koja je gostujući na Face TV kazala da joj je Mahmutović tražio 100.000 KM za mjesto u KS BiH.

"Otišla sam u Savez da pitam zašto nemamo žensku A selekciju. On se u toj cijeloj situaciji jako unervozio i naljutio zašto sam ga to pitala, misleći da sam došla tražiti sebi mjesto u savezu. Iako smatram da sam imala puno pravo da kažem da je meni mjesto tu. To je bio verbalni duel vezano za tu reprezentaciju. On je meni rekao: "Razo nije problem. Ti donesi 100.000 KM i biraj mjesto u Savezu", ispričala je Mujanović.

Na pitanje urednika i novinara Senada Hadžifejzovića kako da je trebala donijeti 100.000 KM, Mujanović je odgovorila:

"Pretpostavljam da pribavim od sponzora ili kao doprinos u KS BiH ili mojih para. Ja sam mu odgovorila da nisam došla tražiti mjesto u Savezu već da pitam zašto ne postoji reprezentacija. On je bio jako ljut na mene. Nakon toga pokrenulo se i dobili smo žensku A selekciju."

Povodom intervjua koji je Razija Mujanović dala na Face TV uslijedila je reakcija Haruna Mahmutovića. On putem Facebook profila čestitao Raziji na prijemu u kuću slavnih te kazao da njeni rezultati pokazuju da je bila jedna od najvećih košarkašica Evrope svih vremena.

"A kakav je čovjek pokazuje njena lažna izjava da joj je neko tražio pare da bi radila u KSBiH i laž da je nikad niko nije zvao da radi u savezu. Da sam joj nudio da radi u savezu, da se zajedno borimo za žensku košarku i da joj nikada nisam tražio nikakve pare može potvrditi Mara Lakić koja je bila prisutna na sastanku u prostorijama saveza. Za razliku od Raze Mara Lakić se prihvatila posla i zajedno smo gradili žensku košarku koja je iznjedrila sjajne mlade košarkašice koje će nositi reprezentaciju idućih godina...", napisao je Mahmutović.

On se u svom tekstu zapitao "kako to da pored svih bivših reprezentativaca i reprezentativki koje su u mom mandatu bili dio reprezentativnih selekcija nikome nisam tražio pare već samo Razi?

"Ili su možda svi oni plaćali da budu u savezu? A baš sam imao mjeru kad sam tražio pare da je zaposlim - 100.000 KM. Pa nisam joj nudio da bude direktor BH Telecoma ili Elektroprivrede Ne znam može li Raza mirno spavati jer ja sam čovjek koji je pokrenuo incijativu i poslao aplikaciju da bude primljena u FIBA "Kuću slavnih"? I bez obzira kakav je Raza čovjek, spava li mirno, drago mi je da je primljena u "Kuću slavnih", nije mi žao sto sam pokrenuo priču da dobije zasluženo sportsko priznanje. I opet bih uradio isto. A zašto Raze nema u Jedinstvu, u Kantonalnom savezu Tuzle ili Sarajeva, BiH savezu, niti u bilo kom klubu sve ove godine... neka sjedne i razmisli... A joj ne zamjeram, halal joj bilo. Nek je živa i zdrava još sto godina."

Izvor: FaceTV

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Igor

Ko si ti Harune u kosarkaskom smislu i sta si uopste uradio i postigao u kosarci?! Nemoj prijatelju, kada spomes Raziju ima da ustanes i stanes mirno i sutis!!! Sve sto je Raza ti i slicni tebi nisu, zato i jesmo tu gdje jesmo jer sva Vasa filozofija stane u 100.000 maraka. Kakva imena smo imali u kosarci i kakva jos imamo a ti Harune sjedis na celu saveza! Jeli to tebi normalno?!

6 1

Antidemokuracija

Mahmutovic je automatski lopov, otkud Razi pare da daje.. Savez je društvena zajednica, nije ovo privatno preduzeća ili holding rade za velike milionske zarade.. Kako taj Mahmutovic možete zajebavati neotesanim bahatosću

13 3

* Sva polja su obavezna