Sastanak Cvijanović i Čović: Značaj Zakona o akcizama

Sastanak Cvijanović i Čović: Značaj Zakona o akcizama Izvor: Vlada RS

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH, s akcentom na proces evropskih integracija.

Ovom prilikom predsjedavajući Predsjedništva BiH je informisao predsjednicu Vlade Republike Srpske o aktivnostima koje svi nadležni nivoi u BiH treba da realizuju za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU, među kojima se posebno izdvajaju izmjene Zakona o akcizama, finalizacija objedinjenih odgovora na Upitnik Evropske komisije i njihovo proslijeđivanje, te blagovremeno usvajanje budžeta za 2018. godinu od strane nadležnih institucija u BiH.

Cvijanović je tokom sastanka ponovila opredjeljenost Vlade RS evropskom putu, naglasivši da je za rješavanje svih važnih pitanja u procesu evropskih integracija potreban dijalog i poštovanje ustavnih nadležnosti različitih nivoa vlasti.

Ona je istakla da sve zajedničke aktivnosti u oblasti evropskih integracija, uključujući i objedinjavanje odgovora na Upitnik Evropske komisije, moraju da se realizuju isključivo u okviru tijela sistema koordinacije i u skladu sa njegovim procedurama i pravilima, te naglasila da su institucije RS uspješno završile izradu odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije iz svoje nadležnosti.

Govoreći o reformskim mjerama koje Vlada Republike Srpske provodi u skladu sa Reformskom agendom, predsjednica Cvijanović je istakla da je Republika Srpska svoj dio obaveza završila još prije deset mjeseci, te da je odgovornost za neispunjavanje preuzetih mjera i odsustva aranžmana sa MMF-om, isključivo na institucijama BiH u Sarajevu.

U tom smislu, sagovornici su zajednički istakli značaj što hitnijeg usvajanja izmijenjenog Zakona o akcizama, kao preduslova za realizaciju aranžmana sa MMF-om, ali i unapređenje saradnje sa drugim finansijskim institucijama.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim temama.

Sastanku su prisustvovali: potpredsjednica Vlade Republike Srpske i ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, te ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, saopćeno je iz Vlade RS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ivan

AKCIZE ...Znamo koliko se bore za državu.....ali....dok se ovako bore za akcize i pticama na grani je jasno što je u pozadini.PLJAČKA 500 MILIONA EURA.

1 1

* Sva polja su obavezna