Čović i Dodik znaju koji je lijek za BiH

Čović i Dodik znaju koji je lijek za BiH Izvor: N1

Bosna i Hercegovina stoji u mjestu na evropskom putu, zaključak je sastanaka koje je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović održao u Banjaluci sa entitetskim rukovodstvom.

Predsjednik RS Milorad Dodik kaže da je cilj ovog entiteta da BiH uđe u EU, ali da sadašnja pat pozicija može samo dodatno urušiti državu, dakle Bosnu i Hercegovinu, koju je Dodik još jednom nazvao propalom.

Čekajući akcize, budžet i Upitnik, nastupila je paraliza, dijagnostifikovali su nakon polučasovnog sastanka Dragan Čović i Milorad Dodik stanje bh. evropskih integracija.

"BiH kao trula i propala zemlja ukoliko se brzo ne rehabilituje nema šanse da se taj trulež ne raširi i da ta zemlja ne ode u istoriju", izjavio je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Lijek za Bosnu i Hercegovinu i njen evropski put za dvojac Čović - Dodik jasan je, prvo akcize, zatim i ostale stvari, poput Upitnika i Izbornog zakona.

24. oktobra Dragan Čović će put Brisela, vjeruje da će Federici Mogherini prenijeti eventualni napredak.

"Ako bismo imali ovu dinamiku, onda bi Mogherini došla u BiH, poslala poruke oko kandidatskog statusa. Objektivno je situacija složena i teška. U PS BiH imamo nekoliko problematičnih tema. Dodik je pomenuo Izborni zakon, ali i RTV sistem. Osnova svega je da teško možemo donositi odluke jer u Zastupničkom domu 15 ili 16 ruku čini većinu", kazao je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je za dijalog o reformama, kaže, ali bez mirođija koje su u ionako zakuhani bosanski lonac unijeli, po njemu stranci, pa sada sve kipi.

Slično misli i premijerka Cvijanović. RS je svoj dio poslova, ponavlja, završila.

Dragan Čović je ranije izjavio da u BiH nema opozicije koja bi natjerala vladajuće da rade. Nakon susreta sa liderom bh. opozicije Miloradom Dodikom, nejasno je šta je mislio - jesu li vladajući opozicija, ili je opozicija vlast.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 36

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Ovako

Ovako su se sastajali i njihovi drugari slobo i franjo po Kardjordjevu i po Slavoniji, djelili i pravili dilove, a EU i svjet samo posmatro i gledao sta se radi,nadat se je da nece opet biti tako,ali kako kazem nadati se je a i Njemacka nesto nereaguje nista da bi pomogla BiHma EU pogotovu iako je BiH u njihovu predsoblju

1 1

edo

na zalost ogroman je teret kantona , a upravo zbog Covica , jos kad bi entitete ukinuli imali bi novca za privredni rast. uz to bilo koja strana firna ako zeli da porene biznis susrece se sa totalnim amaterima ,poput FIPE .koi su tu stracacki postavljeni. Da ovoliko nam gledaju kroz prste i mi opet dubioza.to je samo urodjena kurtoazija,i danas bi vrijedjali zemlje koje su daleko ispred nas.istina je da se samo sa africkim zemljama mozemo porediti,a ova dvoica su glani akteri.

0 1

Ekrem Fetić

Treba ponudit Dodiku i Čoviću ukidanje entiteta i kantona, u korist jaćanja države u cijelini ,kroz snaženje centralne vlasti u Sarajevu.Novi zakon na nivou države ,koji strogo kažnjava separatističke i iredentističke izjave i aktivnosti, kaznom od 1 - 10 pa i više godina ,bez prava na uslov i pomilovanje .

5 2

* Sva polja su obavezna