Beograd: Predstavnici Srbije i Turske potpisali 12 sporazuma

Beograd: Predstavnici Srbije i Turske potpisali 12 sporazuma Izvor: N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan kao i ministri obje zemlje potpisali su danas u Beogradu ukupno 12 sporazuma između dvije zemlje

Zajedničku političku deklaraciju o osnivanju Visokog savjeta za saradnju između Srbije i Turske potpisali su predsjednici dvije zemlje.

Reviziju Sporazuma o slobodnoj trgovini potpisali su ministar ekonomije Turske Nihat Zeybekci i ministar spoljne trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamjenik premijera Fikri Isik potpisali su Memorandum o saradnji između vlada Srbije i Turske o realizaciji restauracije hamama u kompleksu "Tvrđava Golubački grad".

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović i ministar šumarstva i vodoprivrede Turske Veysel Eroglu potpisali su dva sporazuma, od koji se jedan odnosi na saradnju u oblasti šumarstva, a drugi u oblasti voda.

Ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar okoliša i urbanizma Mehmet Ozhaseki potpisali su Memorandum o razumjevanju u oblasti urbanizma između vlada dvije zemlje.

Ministrica Mihajlović potpisala je u ime Vlade Srbije i Pisma o namjerama za jačanje i proširenje saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukture, a sa turske strane potpis je stavio ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Ahmet Arslan.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu potpisali su Program saradnje u oblasi obrazovanja.

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i ministar okoliša i urbanizma Turske Mehmet Ozhaseki potpisali su Memorandum o razumjevanju na realizaciji projekta restauracije Bajrakli džamije u Beogardu.

Vukosavljević je s ministrom evropskih integracija Turske Omerom Celikom potpisao Memorandum o razumjevanja na realizaciji restauracije "Parnog kupatila braća Krsmanović" u Beogradu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Đorđević i ministar prehrane, poljoprivrede i stočarstva Turske Ahmet Esref Fakibaba potpisali su Protokol o saradnji između srbijanskog ministarstva i Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) o gradnji novog objekta materinskog doma pri Centru za zaštitu odojčadi, djece i omladine u Beogradu.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ministar energetike i prirodnih resursa Turske Berat Albayrak potpisali su Pisma o namjeri u oblasti energetike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Alem

Tako se to radi....kao kad bi Srbija u FBiH napravila 20 fabrika a u RS ni jednu.Nemoguća stvar.

3 3

Bakir i Zvekir

su u komi!

7 1

* Sva polja su obavezna