"Novi Pazar - most prijateljstva između Turske i Srbije"

"Novi Pazar - most prijateljstva između Turske i Srbije" Izvor: N1

Dolazak predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Novi Pazar očekuje se oko 12:00 sati, javlja reporter N1 Slaviša Starčević.

Vučić i Erdogan će pozdraviti građane Novog Pazara i Sandžaka ispred gradske Vijećnice, nakon čega ih očekuje sastanak sa predsjednicima Skupština opština u Sandžaku.

Očekuje se da će razgovori teći u pravcu investicija, a TIKA će potpisati ugovore sa predstavnicima opština. Turske investicije u Sandžak će pomoći u obnovi dva mosta, dvije ulice i jednog obdaništa.

Izvor: N1

Suština posjete je da razgovori donesu ulaganja Turske u ovaj dio Srbije, otvaranje novih firmi, što su i najčešća očekivanja građana Novog Pazara u kojem vlada velika nezaposlenost.

Kako javlja reporter N1, svaki četvrti građanin ovog grada je zaposlen.

Inače, u Novom Pazaru jučer i danas vlada praznična atmosfera. Grad ukrašavaju bilbordi, svjetleći panoi. Stanovnici ovog grada, kako javlja Slaviša Starčević smatraju da je Novi Pazar most prijateljstva između Srbije i Turske.

Izvor: N1

Pazarci ga smatraju i vođom, pa će njegov dolazak izazvati mnogo interesovanja. Inače, posljednji put je u ovom gradu boravio 2010. godine, u funkciji premijera Turske, kada je otvorio i Turski centar - Ataturk.

U prilogu pogledajte i anketu koju smo napravili među građanima Novog Pazara, u kojoj su rekli šta očekuju od posjete Recepa Tayyipa Erdogana ovom gradu i Srbiji. 

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

VELI

POSTUJEM SRBIJU ALI VOLIM REPUBLIKU SANDZAK I REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU.ZIVIO NAS SVJETSKI LIDER ERDOGAN .ZIVJELA REPUBLIKA SANDZAK I SAV NJEN NAROD.

2 4

Srbin

😊

0 0

Aska i Vuk

Evo prilike za jačanje medjureligijskog razumevanja

5 0

* Sva polja su obavezna