"Tehnički gledano, mi smo reprezentacija koja nema kvalitet"

"Tehnički gledano, mi smo reprezentacija koja nema kvalitet" Izvor: N1

Legendarni trener Ivica Osim gostujući u Pressingu na N1 govorio je o mogućnosti da njegov sin Amar bude selektor A reprezentacije BiH nakon što su se pojavile ovakve spekulacije u bh. javnosti. Osim je kazao i to da bh. reprezentacija igra sporo, da malo triče i da su, tehnički gledano, reprezentacija koja nema kvalitet.

Mehmedu Baždareviću je, formalno-pravno istekao ugovor, želja mu je da produži rad na klupi reprezentacije. Treba li mu dati novu priliku?

"Lično, što se mene tiče, ako ćemo voditi neku politiku koja nije mijenjanje, ako mislimo da živimo dalje, da normalno budemo, to bi trebao biti plus za Baždarevića. Živimo od toga na našim prostorima, od senzacije. To svi čekaju. Prvi poraz i odmah smjena. Rijetko analiziramo nešto. Ova reprezentaicja BiH živi već 20 godina na istim igračima i imenima. Da li je to dovoljno, to je drugo pitanje. Da li toliko vrijede koliko zarađuju i onoliko koliko pokazuju na terenu. Danas je fudbal trka, talenat, tehnika, a mi to nemamo. Možemo se ljutiti koliko hoćemo. Tehnički gledano, mi smo reprezentacija koja nema kvalitet. Sporo igramo, malo trčimo. U konkurenciji sa normalnim fudbalskim reprezentacijama mi nemamo šanse. Skloni smo potcjenjivanju. Mi smo najbolji, ne damo nikome pravo da nas pobijedi. Moramo jednom stati, ovo ne vodi ničemu", naveo je Osim.

Govori se o potencijalnim selektorima BiH, tu su imena Duška Bajevića, Sergeja Barbareza, spominje se i vaš sin Amar.

"Od mene se očekuje vjerovatno da ja kažem 'ne' pošto stalno pričamo o korupciji, nepotizmu. Nema sekunde da kad bi Amar bio izabran na novinama bi bilo da ga je babo izabrao. Njemu to ne treba. Kriteriji su nam naopaki", kazao je Osim. 

Osim je kazao da su "naše ambicije daleko veće od mogućnosti.

"Previše zahtjevamo od pojedinaca, da nema Džeke ne bi imali koga ružiti. Neke komplekse liječimo na fudbalu koje ne bi trebali, treba na neku drugu stranu okrenuti", kazao je Osim.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Pressing , ivica osim

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Catalon

SVABO JE U PRAVU.

0 0

Logicno

Ne ide igra uz alkohol, burek, cevape, hljeb i domaca masna jela. Gledam po radnjama sta nasi fudbaleri trpaju u korpe. Cipsevi, pastete i keks. Sa tim u stomaku niko ne moze trcati ni 45 a kamo li 90 min. Ende

3 0

Narod je kriv,a savez i strucni stab nije

0 0

* Sva polja su obavezna