"Selektor je kriv, ne vjerujem da će se Baždarević održati"

"Selektor je kriv, ne vjerujem da će se Baždarević održati" Izvor: N1

Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, gostujući u Pressingu na N1, kazao je da je sve do selektora kada su u pitanju rezultati i igre reprezentacije.

"Ne poznajem nijednog nogometaša koji je ušao u utakmicu da se čuva, da ne igra. Ne prihvatam to. Ja pretendiram da su najbolji igrači na svijetu naši, bilo da se radi o Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji... Mi imamo nešto što drugi nemaju. Mislim da je uvijek problem do vođe, vođa ih mora uvjeriti da su u stanju i da to mogu napraviti. Imao sam i ja sličnu reprezentaciju pa smo tu Belgiju pobijedili dva puta u tri dana. Trebalo ih je uvjeriti, objektivno. Ova utakmica sa Belgijom je pokazala da se možemo nositi sa njima. Izgubili su nezasluženo, ali su izgubili od onih od kojih nisu smjeli izgubiti. Do izbornika je da ih stavi na pravo mjesto, da izvuče maksimum, da pobijede", naveo je Blažević.

Koliko ima istine u tome da se niste bojali Emira Spahića, Edina Džeke...?

"Sine moj, ja sam njima znao reći da su velike zvijezde, ali da tu ima jedna veća zvijezda od vas, a to je Ćiro. Ovdje sam ja koji odgovara i tako se postavljam svaki put", naveo je Blažević koji je ponovo govorio o Zdravku Mamiću.

"Odgovorno tvrdim da mi zavežu oči, bolje vidim od Mamića što se nogometa tiče. Dalić će ostati izbornik to vam mogu odgovorno da tvrdim i mislim da je to rješenje. Ja imam relacije. Imam savršenu informaciju da je Dalić izbornik i to je predviđen za duži malo rok", kazao je Blažević.

Izvor: N1

Šta će biti sada sa BiH, ko će biti selektor?

"Kad bi jedan umjereni čovjek odlučivao kao što je Osim, bilo bi onako kako on priželjkuje. Vi novinari stvarate javno mnijenje, a ono je takvo da mislim da bi Baždareviću najbolje bilo da odstupi. Ja nisam pristalica da ulica vodi jednu takvu veliku instituciju kao što je NS BiH, ali je činjenica da je vrlo teško odoliti navijačima i ne realizirati njihove želje. Svi ovi koji vode NS BiH su tu radi navijača, a oni se mogu zavoljiti samo rezultatom. Kad je kriza rezultata, ne možeš istjerati sve igrače, uvijek je trener taj koji plaća ceh. To je ustaljena praksa i ne vjerujem da će se Baždarević održati", naveo je popularni Ćiro.

DA li Srbija ima najjaču reprezentaijcu?

"Toliko su jadni čekali, a nikad ih nije bilo na velikoj smotri. Jako sam sretan da su napokon uspjeli i dugo su čekali, zaslužili su i igrat će značajnu ulogu", naveo je Blažević.

Ivica Osim je gostujući u Pressingu kazao da je Srbija što se tiče kompaktnosti i toga u boljoj situaciji.

"Kao ekipa djeluju više, oni nemaju dilema, kod nas igrači žive u jednoj nedoumici, ko su, šta su...", naveo je Osim.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Antidemokuracija

Slažem se sa njim, i sa Osimom. Bolji je bio Sušić..

0 0

* Sva polja su obavezna