Grad Sarajevo donirao 100.000 KM Historijskom muzeju BiH

Grad Sarajevo donirao 100.000 KM Historijskom muzeju BiH Izvor: N1

Grad Sarajevo donirao je 100.000 KM Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine za rekonstrukciju dijela fasade, a sredstva bi trebala biti utrošena na proljeće, početkom građevinske sezone.

Ta donacija bila je povod današnje posjete gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake ovoj kulturnoj instituciji, odakle je poručio da je želja Gradske uprave staviti u funkciju sve objekte koji imaju kulturni značaj u gradu.

''Jedan od najznačajnijih objekta je Historijski muzej. Izdvojili smo novac za početak uređenja ove zgrade koja je arhitektonsko čudo u Sarajevu. Želja nam je da ovaj muzej stavimo u potpunosti u funkciju'', rekao je Skaka.

Istakao je da je ovo početak dobre prakse koju će Grad Sarajevo provoditi.

Direktorica Historijskog muzeja BiH Elma Hašimbegović je naglasila da su sredstva konkretan čin saradnje Grada Sarajeva i te kulturne institucije.

Najavila je da će dokumentacija biti spremna početkom građevinske sezone te izrazila nadu da će saradnja biti nastavljena.

Ranije je obnovljen krov na Historijskom muzeju BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hadzo

Ma niste se trebali trošiti.Bolje bi bilo da ste evo recimo kupili još dva službena auta pa da u Gradskom vijeću ima svako svoje i još vam ostane jedno za rezervu.Čuj ulažu u kulturu!Stvarno necuveno.A voda?Šta je s vodom?Bolje je bilo sa Nezirom!

0 0

Zenica

Donirao naše pare???

0 0

* Sva polja su obavezna