Blažević: Dalić će ostati izbornik, to je rješenje

Blažević: Dalić će ostati izbornik, to je rješenje Izvor: N1/ Arhiv

Nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije, počasni predsjednik Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim i bivši selektor fudbalskih reprezentacija BiH i Hrvatske Miroslav Ćiro Blažević bili su gosti sinoćnjeg izdanja Pressinga na N1.

Bivši selektor Blažević je komentarisao dešavanja u vezi sa fudbalom u BiH, ali i Hrvatskoj.

"Ja sam bio jako iznerviran u posljednje vrijeme. Najvažniji čovjek ekipe je izbornik, trener, ovo drugo se nekako može i zakamuflirati. Ako izbornik nije autoritet, možeš imati najveće genijalce, ali to je kratka daha. Publika je najvažnija, ko to nije shvatio taj je utopista. Vrlo teško smo podnijeti taj poraz, ako zabiješ tri gola, a izgubiš utakmicu... Ne vjerujem da bi se meni moglo dogoditi da zabijem tri gola i da izgubim utakmicu. Hrvatska je imala jednu veliku nesreću, ovdje se gospodar nogometa zove Mamić, opredijelio se za Čačića koji nije dorastao da vodi zvijezde. Nije upitno njegovo znanje, ali trener mora biti lider, mora povesti, mora ga se slušati. Ispostavilo se da smo došli na rub propasti. Došao je onda još jedan Bosanac i napravio ono najelementarnije, da se dobije utakmica protiv Ukranjine", kazao je Blažević.

On je naveo da je pročitao pismo koje je Zdravko Mamić uputio hrvatskoj javnosti, a u kojem, između ostalog, kritikuje Ćiru Blaževića.

"Pomno sam pročitao to što mu je neko napisao, znam njegovu pismenost, ne bi bio u stanju napisati to. Zamjera mi što kritiziram. Zašto sam sad afirmativno primio potez sa Dalićem? Poznajem Čačića ko svoj džep, dobar sam s njim, ali nije dorastao. Logično je da je tražio način da mi odgovori, otvoreno ga napadam", naveo je Blažević.

"Odgovorno tvrdim da mi zavežu oči, bolje vidim od Mamića što se nogometa tiče. Dalić će ostati izbornik to vam mogu odgovorno da tvrdim i mislim da je to rješenje. Ja imam relacije. Imam savršenu informaciju da je Dalić izbornik i to je predviđen za duži malo rok", kazao je Blažević.

Izvor: N1

O Mehmedu Baždareviću:

"Mislim da Mehmed Baždarević nije dao onaj doprinos koji izbornik mora dati. Ne znam koliko je i gdje pogriješio, ali bojim se da je pogriješio. Ne znam koliko je povukao taj neophodni potez da donese tu veliku pobjedu BiH koju su navijači zaslužili", naveo je Ćiro.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna