Ostavke u KSBiH: "Teško je, niko nas ne podržava"

Ostavke u KSBiH: "Teško je, niko nas ne podržava" Izvor: Anadolija

Mirsad Đonlagić, Sejo Bukva i Mevludin Delibašić od 12. oktobra su bivši u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

Naime, član Upravnog odbora KSBiH i član uprave FIBA-e, Đonlagić, Sejo Bukva, član UO KSBiH i Mevludin Delibašić podnijeli su ostavke na funkcije u Košarkaškom savezu.

Dugogodišnji član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i član odbora Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Mirsad Đonlagić podnio je ostavku na svoju funkciju u krovnoj košarkaškoj kući BiH. 

Kako je kazao u izjavi ostavku je najavio prošle godine a odluku nije promijenio jer ne vidi izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazi Košarkaški savez BiH.  

"Rad u košarci u Bosni i Hercegovini je postao nemoguća misija. To niko ne razumije, niko nas ne podržava. Privredni subjekti, politika, država i njene strukture su nezainteresovani za košarku i mislim da nema nikakvog smisla da nastavim trošiti svoje vrijeme, novac i autoritet na nešto što nikoga u ovoj zemlji ne zanima", rekao je Đonlagić. 

Svoje stavove iznijet će na skupštini Saveza 24. novembra, a do tada će Savezu pomagati koliko može. 

"Neka dođu neki drugi ljudi i pokušaju da rade, pa ćemo vidjeti kako i šta dalje. Želim da se nađe najbolje rješenje, ali zaista je teško. Bit ću na raspolaganju koliko mogu, a nastavit ću predstavljati BiH u FIBA-i do kraja 2019. godine", rekao je Đonlagić.

Pored Đonlagića, ostavke u Košarkaškom savez BiH navodno su podnijeli potpredsjednik Sejo Bukva i član UO-a Mevludin Delibašić.

Prethodno su ostavke podnijeli generalni sekretar Dubravko Barbarić i predsjednik Aleksandar Fulurija, a njihove pozicije u Savezu još nisu popunjene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Lord of Bosnia

Ma sve postena raja do jaja

0 1

AgaKhan

Dragi moj Sejo i moj Djonlagiću i ini koji ste dužni zapet, sad kad je najvažnije. Svi, anam oni žele da Vi to učinite, jer oni i žele da Savez nestane. Ne samo kośarkaški Savez BiH sve što je BiH mora nestat! To je njihov moto. Nama u dijaspori je jasno da ta oni žele, ali ne dozvolite to. I mi radimo badava u inim institucijama u dijaspori, i mi tu provodimo svoje najbolje godine, i mi smo željni svoje porodice, jer sve za BH zajednicu radimo džaba i nije nam žao!! Ako nećemo mi ko će onda!? KO!? 14 godina sam u Upravi sportske organizacije u Melhurnu, trošim svoje vrijeme i svoje novce, pa koga briga, ova organizacija postoji i postojat će dok je nas! Zato i Vi stisnite zube i ne dozvolite da Vas oni bace u zaborav BH sportskih organizacija mora biti, imajte to na umu!!

10 2

Kakva zemlja

takva i košarka!

5 2

* Sva polja su obavezna